Home » Actueel » Blog
12 juni 2018 - Martin van Berloo

Op de Dag van de Verpleging verschenen mooie cijfers van het CBS over het aantal afstudeerders aan de verpleegkunde-opleidingen. In studiejaar 2016/17 haalden 9400 mbo’ers en hbo’ers een diploma Verpleegkunde; een sterke toename vergeleken met vier jaar geleden. Goed nieuws met het oog op de toenemende tekorten aan verpleegkundigen!

Beperkt uitgangspunt

In de media kregen deze cijfers

28 mei 2018 - Suzanne van den Borne

Wie is nooit toegesproken met de zin: ‘Joh, probeer het gewoon! Een stapje terug kan altijd nog...’? In de huidige maatschappij lijkt het vanzelfsprekend om altijd net wat hoger in te steken of een stapje extra te zetten als het gaat om opleiding en scholing. Hoogopgeleid zijn – als ik het zo al mag noemen – is hot

Reden voor uitval

Tijdens gesprekken met onderwijsinstellingen kwam ik erachter dat deze maatschappelijke ontwikkeling een reden is voor

20 maart 2018 - Diann de Jong

Kraakverse lakens, spinnende poezen en een goed boek… daar word ik helemaal blij van. Maar waar word ik blij van op mijn werk? Die vraag stelden we aan de deelnemers van het Loopbaaninspiratie café XXL met als thema ’Geef je werk een bleije boost!’. Theater de Boemel was gevuld met een gemêleerd gezelschap van medewerkers uit Zorg en Welzijn.

Van de 100 deelnemers reageerde 97% op met de volgende antwoorden op de vraag: ‘Wanneer ga je blij naar huis van je werk?’ :

  • Een
12 maart 2018 - Suzanne van den Borne

Op 17 januari organiseerde Transvorm de Transvorm Actueel: ‘Nieuwe collega’s in de zorg? Dit werkt!’. Aaltje Vincent, expert in jobmarketing, nam de aanwezigen mee in de wereld van de sollicitant. Steven Stephania, oprichter van Talentsourcer, vertelde over de innovaties in de wereld van recruitment. De boodschap die ik voornamelijk mee naar huis nam: solliciteren moet laagdrempelig zijn.

Laagdrempelig solliciteren

Een cv, bij voorkeur een originele, een overtuigende

9 februari 2018 - Martin van Berloo

Het aantal openstaande vacatures binnen Zorg & Welzijn in onze provincie bereikte in 2017 een recordhoogte met 1232 vacatures op BrabantZorg.Net. De eerder ingezette explosieve groei heeft zich daarmee voortgezet. Inmiddels zitten we op het vacatureniveau zoals we dat kenden vóór 2013.

Tot die tijd waren we gewend aan 1000 tot 1100 openstaande vacatures. Maar dat beeld veranderde dramatisch na de aankondigingen van de transities van Zorg & Welzijn en de grote

Bloggers

Medewerkers van Transvorm delen hun ervaringen en persoonlijke mening bij wat ze zien, lezen en tegenkomen in hun werk binnen de (Brabantse) zorg- en welzijnssector in een blog. Sprekers of betrokkenen bij door Transvorm georganiseerde bijeenkomsten en symposia sluiten regelmatig bij hen aan.