Home » Actueel » Blog
20 maart 2018 - Diann de Jong

Kraakverse lakens, spinnende poezen en een goed boek… daar word ik helemaal blij van. Maar waar word ik blij van op mijn werk? Die vraag stelden we aan de deelnemers van het Loopbaaninspiratie café XXL met als thema ’Geef je werk een bleije boost!’. Theater de Boemel was gevuld met een gemêleerd gezelschap van medewerkers uit Zorg en Welzijn.

Van de 100 deelnemers reageerde 97% op met de volgende antwoorden op de vraag: ‘Wanneer ga je blij naar huis van je werk?’ :

  • Een
12 maart 2018 - Suzanne van den Borne

Op 17 januari organiseerde Transvorm de Transvorm Actueel: ‘Nieuwe collega’s in de zorg? Dit werkt!’. Aaltje Vincent, expert in jobmarketing, nam de aanwezigen mee in de wereld van de sollicitant. Steven Stephania, oprichter van Talentsourcer, vertelde over de innovaties in de wereld van recruitment. De boodschap die ik voornamelijk mee naar huis nam: solliciteren moet laagdrempelig zijn.

Laagdrempelig solliciteren

Een cv, bij voorkeur een originele, een overtuigende

9 februari 2018 - Martin van Berloo

Het aantal openstaande vacatures binnen Zorg & Welzijn in onze provincie bereikte in 2017 een recordhoogte met 1232 vacatures op BrabantZorg.Net. De eerder ingezette explosieve groei heeft zich daarmee voortgezet. Inmiddels zitten we op het vacatureniveau zoals we dat kenden vóór 2013.

Tot die tijd waren we gewend aan 1000 tot 1100 openstaande vacatures. Maar dat beeld veranderde dramatisch na de aankondigingen van de transities van Zorg & Welzijn en de grote

10 januari 2018 - Liesbeth Verstegen

Een tijdje geleden was ik op een bijeenkomst van Eelloo, de bouwer van het Transvorm Loopbaanportal. Hun missie is 'het vormgeven van werken in de toekomst'. Ze hebben een manifest opgesteld, met als titel: 'Werk is er voor jou. En niet andersom'. In het manifest las ik deze quote: “Samen gaan we van Human Resources naar Resources for Humans. Het is tijd om mensen boven rendement te stellen. En werk te zien als een resource voor het welzijn van ons allemaal. Tijd om het systeem op zijn kop

14 december 2017 - Monique Kuipers

De termen Strategische Personeelsplanning (SPP, zie kennissite voor definitie) en Strategische Opleidingsplanning (SOP, zie kennissite voor definitie) klinken in eerste instantie vaak best ingewikkeld en abstract en schrikken wellicht veel professionals af om ermee aan de slag te gaan. Maar het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn! Zeker niet als je een slag kunt maken naar het praktisch

Bloggers

Medewerkers van Transvorm delen hun ervaringen en persoonlijke mening bij wat ze zien, lezen en tegenkomen in hun werk binnen de (Brabantse) zorg- en welzijnssector in een blog. Sprekers of betrokkenen bij door Transvorm georganiseerde bijeenkomsten en symposia sluiten regelmatig bij hen aan.