Nieuws

Aanmelden Wendbaar aan het Werk nu mogelijk

20 september 2019

Organisaties kunnen zich vanaf vandaag (20 september 2019) aanmelden voor het project Wendbaar aan het werk. Het project biedt een aantal zorg- en welzijnsorganisaties de mogelijkheid om met deskundige begeleiding samen met medewerkers werk te maken van duurzame inzetbaarheid. 

lees meer

De Miljoenennota en de gevolgen voor zorg en welzijn

18 september 2019

Elk jaar vat RegioPlus (samenwerkingsverband van veertien regionale werkgeversorganisaties) alle beleidsmaatregelen uit de Miljoenennota samen die relevant zijn voor de zorg- en welzijnssector met het oog op de arbeidsmarkt. De Prinsjesdagmemo geeft per ministerie inzicht in de relevante plannen, wijzigingen, kans en (financiële) consequenties. Dankzij de memo ziet u snel wat het regeringsbeleid voor de komende periode is in de sector zorg en welzijn.

lees meer

Eerste lichting Inburgering+ traject Zorg geslaagd

22 augustus 2019

In het kader van het RAAT Midden-Brabant een bijdrage leveren aan het oplossen van de personeelstekorten in zorg en welzijn. Én statushouders net na of al tijdens een integraal en duurzaam inburgeringstraject kennis laten maken met het werken in de sector. Dat was het doel van het Inburgering+ traject Zorg, een pilot in de arbeidsmarktregio Hart van Brabant. De samenwerkende partijen in dit traject: ROC Tilburg, de gemeentes Tilburg, Dongen en Hilvarenbeek, werkgeversservicepunt Werkhart, More2Win, De Wever, Thebe, Amarant, Actief Zorg, Schakelring, Volckaert en Transvorm.

lees meer
Ik Zorg Welzijn Noord-Brabant

Nieuwe Ik Zorg. campagne in najaar van start

20 augustus 2019

De Ik Zorg. campagne afgelopen voorjaar was vooral gericht op studiekiezers. Zij werden bereikt via Snapchat en Instagram. In het najaar gaat een nieuwe publiekscampagne (televisie, abri's, website) van start, met de focus op behoud van mensen in zorg en welzijn. Op dit moment worden in heel Nederland zorg- en welzijnsmedewerkers geïnterviewd met vragen als: 'Waar word je gelukkig van in je werk?', 'Waar denk je dat je over 5 jaar staat?' en 'Heb je tips voor iemand die graag in jouw werkveld wil werken?'. Dit wordt gebruikt als input voor de campagne, die gepland staat voor halverwege oktober.

lees meer

Uw medewerkers op 1!

08 augustus 2019

Vindt u het belangrijk dat het goed gaat met uw medewerkers? Wilt u dat ze goed voor zichzelf zorgen? Hen op de eerste plaats zetten? Dat kan binnenkort heel makkelijk met de gratis online vijfdaagse ‘Stap op één'. Filmpjes en opdrachten inspireren zorgmedewerkers om niet alleen goed voor anderen, maar ook goed voor zichzelf te zorgen.

lees meer

Subsidie Praktijkleren eenvoudig aanvragen via SectorplanPlus-portal

08 augustus 2019

Goed nieuws voor organisaties die in het schooljaar 2018/2019 leerwerkplekken voor BBL- en/of hbo duaal-leerlingen aanboden. Naast SectorplanPlus-subsidie kunt u voor de begeleidingskosten van deze leerlingen ook een beroep doen op de subsidieregeling Praktijkleren. Het gaat om een bedrag van maximaal €2700,- per jaar. Door een koppeling tussen de portals van SectorplanPlus en Praktijkleren, bespaart u tijd en geld bij het aanvragen van deze subsidie.

lees meer

Update subsidiekaart zorg en welzijn

02 augustus 2019

De subsidiekaart van RegioPlus is geüpdatet. Op de kaart staan alle subsidies die relevant zijn voor werkgevers in zorg en welzijn. Er wordt onderscheid gemaakt in vijf thema’s: initiële scholing, instroom werknemers,  behoud werknemers, op- bij- en nascholing en experimenten/innovatie. Daarnaast is er een kaart met een aantal specifieke regionale subsidies.

lees meer
Fotograaf: Simon Trel

Bijeenkomst ‘Alle talenten benutten voor de zorg’ - Kansen creëren voor zorgtalenten in Brabant

11 juli 2019

Werkgevers hebben grote behoefte aan talentvolle mensen in zorg en welzijn. Veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt staan te springen om aan het werk te gaan, maar weten de weg naar een baan in de zorg niet te vinden. Daarom kwamen op donderdag 20 juni zo’n 60 vertegenwoordigers van werkgevers, opleiders en organisaties achter deze zorgtalenten uit regio Brabant bij elkaar om de eerste stappen te zetten naar concrete ‘matches’ tussen werkgevers en nieuwe talenten voor de zorg. 

lees meer

Flyer en informatiebijeenkomst Wendbaar aan het werk Plus

04 juli 2019

Wilt u inzetten op behoud van medewerkers? Hun inzetbaarheid vergroten? Nieuw talent aantrekken?
Eerder meldden we dat het nieuwe project Wendbaar aan het werk Plus kan helpen om uw ambities rondom goed werkgeverschap en duurzame inzetbaarheid waar te maken. Inmiddels is er meer informatie beschikbaar, die we graag met u delen.

lees meer

'Past de zorg bij jou?' nieuw onderdeel Transvorm Talent Center

02 juli 2019

Het Transvorm Talent Center is uitgebreid met het programma 'Past de zorg bij jou?'. Zoals de naam al aangeeft, is dit onderdeel ontwikkeld voor kandidaten die overwegen om in de zorg te gaan leren of werken. Zij kunnen erachter komen of de zorg bij hen past.

lees meer

Koen de Hond nieuwe directeur-bestuurder Transvorm

24 juni 2019

Transvorm krijgt een nieuwe directeur-bestuurder. Per 1 juli 2019 volgt Koen de Hond directeur-bestuurder Piet Verrijt op, die met pensioen gaat. ‘‘Ik zie ernaar uit om samen met het innovatieve team van Transvorm, de raad van toezicht en de ruim 230 aangesloten organisaties bij te dragen aan de Brabantse arbeidsmarkt van zorg en welzijn’’, aldus Koen de Hond.

 

 

lees meer

Promotieteam zorg en welzijn van start

20 juni 2019

Het promotieteam zorg en welzijn kan goed voorbereid van start. Op 6 juni jl. vond de kick-off bijeenkomst plaats voor de eerste groep promotiemedewerkers. Zij kregen tips en trucs om vol vertrouwen op pad te gaan. Zodat ze werken in de sector op een positieve manier onder de aandacht kunnen brengen bij scholieren en zij-instromers.

 

lees meer

Nieuwe editie Sterk in je Werk-week

04 juni 2019

Om zorgmedewerkers te behouden is het belangrijk dat ze gezien worden en plezier (blijven) hebben in hun werk. Daarom faciliteert Transvorm ook dit jaar de Sterk in je Werk-week. Een week speciaal voor zorg- en welzijnsmedewerkers om hun werk gezond en met plezier te kunnen blijven doen. De editie van 2018 was een groot succes! Uw organisatie kan zich nu aanmelden voor deelname aan de editie van 2019. Deze vindt plaats van 18 t/m 22 november.

lees meer

Naar duurzaam inzetbare medewerkers met Wendbaar aan het werk Plus

25 april 2019

Wilt u werk maken van duurzame inzetbaarheid? Er meer draagvlak voor creëren? Of uw beleid rondom duurzame inzetbaarheid met deskundige hulp in de praktijk brengen? Dan hebben wij goed nieuws! Het project ‘Wendbaar aan het werk’ krijgt een vervolg met ‘Wendbaar aan het werk Plus’. Een mooie kans voor uw organisatie om aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid! Een ESF-subsidie maakt het bovendien financieel aantrekkelijk om mee te doen.

lees meer

Zorgorganisaties starten grootschalig uitstroomonderzoek

24 april 2019

Meer dan 220 zorgorganisaties starten samen een grootschalig, landelijk onderzoek naar de vertrekredenen van hun medewerkers. Dit doorlopende onderzoek moet hen inzicht geven in de ongewenste uitstroom van medewerkers en zo bijdragen aan het oplossen van de personeelstekorten in zorg en welzijn.

lees meer

Eerste editie Gezond & Zeker Regiodag

04 april 2019

De regio’s Limburg en Noord-Brabant hebben de primeur! Op 27 juni 2019 wordt er voor het eerst een Gezond & Zeker Regiodag georganiseerd, naast de landelijke editie. Het ontwikkelen en delen van kennis over het terugdringen en voorkomen van verzuim onder zorg- en welzijnsmedewerkers staat deze dag centraal. Zowel medewerkers als hun leidinggevenden zijn van harte welkom.

lees meer

Lancering Altijd Sterk in je Werk

28 maart 2019

In november 2019 organiseren we in Brabant de tweede editie van de Sterk in je Werk-week. Tegelijkertijd willen we medewerkers het hele jaar door in de gelegenheid stellen om activiteiten bij te wonen die hun werkplezier, -geluk en inzetbaarheid vergroten. Daarom lanceren we binnenkort de website Altijd Sterk in je Werk. Hierop komen alle activiteiten van de deelnemende organisaties te staan.

lees meer

Ontwikkelingen rondom BrabantZorg.Net

26 maart 2019

Op 6 april is de nieuwe BrabantZorg.Net een jaar online. Tijd voor een update over de laatste ontwikkelingen.
Uit de gebruiksstatistieken blijkt dat de vernieuwing goed heeft gewerkt. Bezoekers komen vaker terug (+13%), bekijken meer vacatures (+46%), blijven langer (+12%) en vinden op BrabantZorg.Net vaker wat ze zoeken (weglopers -23%). Het aantal profielen dat bezoekers aanmaakten steeg met 27%.

lees meer

Gezocht: promotieteam Brabantse zorg- en welzijnsmedewerkers

21 maart 2019

Niemand kan werken in onze sector beter promoten dan zorg- en welzijnsmedewerkers zelf. Transvorm is dan ook op zoek naar trotse medewerkers die met plezier kunnen en willen vertellen over hun werk.

lees meer

Terugblik Week van Zorg en Welzijn

19 maart 2019

De Week van Zorg en Welzijn 2019 zit erop. We kijken terug op een mooie week, met mooie activiteiten en veel bezoekers. Ruim 90 Brabantse zorg- en welzijnsorganisaties openden hun deuren en lieten zien wat werken en leren in zorg en welzijn inhoudt. Bezoekers konden kennismaken met zorg en welzijn op open dagen, workshops, speeddates, oriëntatiebijeenkomsten, kansenmarkten, etc. Ze ontmoetten werkgevers, loopbaancoaches en konden in gesprek met zorg- en welzijnsprofessionals.   

lees meer
pagina van 3
volgende