Nieuws

Nieuwe editie Sterk in je Werk-week

04 juni 2019

Om zorgmedewerkers te behouden is het belangrijk dat ze gezien worden en plezier (blijven) hebben in hun werk. Daarom faciliteert Transvorm ook dit jaar de Sterk in je Werk-week. Een week speciaal voor zorg- en welzijnsmedewerkers om hun werk gezond en met plezier te kunnen blijven doen. De editie van 2018 was een groot succes! Uw organisatie kan zich nu aanmelden voor deelname aan de editie van 2019. Deze vindt plaats van 18 t/m 22 november.

lees meer

Koen de Hond wordt nieuwe directeur-bestuurder Transvorm

13 mei 2019

Transvorm krijgt een nieuwe directeur-bestuurder. Per 1 juli 2019 volgt Koen de Hond directeur-bestuurder Piet Verrijt op. ‘‘Ik zie ernaar uit om samen met het innovatieve team van Transvorm, de raad van toezicht en de 225 aangesloten organisaties bij te dragen aan de Brabantse arbeidsmarkt van zorg en welzijn’’, aldus Koen de Hond.

 

 

lees meer

Kick-off bijeenkomsten promotieteam zorgmedewerkers

07 mei 2019

Niemand kan werken in onze sector beter promoten dan zorg- en welzijnsmedewerkers zelf. Transvorm wil dan ook graag samenwerken met trotse medewerkers die met plezier kunnen en willen vertellen over hun werk.

Transvorm organiseert diverse activiteiten, zoals workshops, oriëntatiebijeenkomsten en gastlessen. Op die manier brengen we het werken in de sector op een positieve manier onder de aandacht. We richten ons daarbij op leerlingen die nog een beroepskeuze moeten maken én op zij-instromers die een overstap naar zorg en welzijn overwegen. De inzet van promotiemedewerkers die hun enthousiasme overbrengen is hierbij van grote toegevoegde waarde.

lees meer

Naar duurzaam inzetbare medewerkers met Wendbaar aan het werk Plus

25 april 2019

Wilt u werk maken van duurzame inzetbaarheid? Er meer draagvlak voor creëren? Of uw beleid rondom duurzame inzetbaarheid met deskundige hulp in de praktijk brengen? Dan hebben wij goed nieuws! Het project ‘Wendbaar aan het werk’ krijgt een vervolg met ‘Wendbaar aan het werk Plus’. Een mooie kans voor uw organisatie om aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid! Een ESF-subsidie maakt het bovendien financieel aantrekkelijk om mee te doen.

lees meer

Zorgorganisaties starten grootschalig uitstroomonderzoek

24 april 2019

Meer dan 220 zorgorganisaties starten samen een grootschalig, landelijk onderzoek naar de vertrekredenen van hun medewerkers. Dit doorlopende onderzoek moet hen inzicht geven in de ongewenste uitstroom van medewerkers en zo bijdragen aan het oplossen van de personeelstekorten in zorg en welzijn.

lees meer

Eerste editie Gezond & Zeker Regiodag

04 april 2019

De regio’s Limburg en Noord-Brabant hebben de primeur! Op 27 juni 2019 wordt er voor het eerst een Gezond & Zeker Regiodag georganiseerd, naast de landelijke editie. Het ontwikkelen en delen van kennis over het terugdringen en voorkomen van verzuim onder zorg- en welzijnsmedewerkers staat deze dag centraal. Zowel medewerkers als hun leidinggevenden zijn van harte welkom.

lees meer

Lancering Altijd Sterk in je Werk

28 maart 2019

In november 2019 organiseren we in Brabant de tweede editie van de Sterk in je Werk-week. Tegelijkertijd willen we medewerkers het hele jaar door in de gelegenheid stellen om activiteiten bij te wonen die hun werkplezier, -geluk en inzetbaarheid vergroten. Daarom lanceren we binnenkort de website Altijd Sterk in je Werk. Hierop komen alle activiteiten van de deelnemende organisaties te staan.

lees meer

Ontwikkelingen rondom BrabantZorg.Net

26 maart 2019

Op 6 april is de nieuwe BrabantZorg.Net een jaar online. Tijd voor een update over de laatste ontwikkelingen.
Uit de gebruiksstatistieken blijkt dat de vernieuwing goed heeft gewerkt. Bezoekers komen vaker terug (+13%), bekijken meer vacatures (+46%), blijven langer (+12%) en vinden op BrabantZorg.Net vaker wat ze zoeken (weglopers -23%). Het aantal profielen dat bezoekers aanmaakten steeg met 27%.

lees meer

Gezocht: promotieteam Brabantse zorg- en welzijnsmedewerkers

21 maart 2019

Niemand kan werken in onze sector beter promoten dan zorg- en welzijnsmedewerkers zelf. Transvorm is dan ook op zoek naar trotse medewerkers die met plezier kunnen en willen vertellen over hun werk.

lees meer

Terugblik Week van Zorg en Welzijn

19 maart 2019

De Week van Zorg en Welzijn 2019 zit erop. We kijken terug op een mooie week, met mooie activiteiten en veel bezoekers. Ruim 90 Brabantse zorg- en welzijnsorganisaties openden hun deuren en lieten zien wat werken en leren in zorg en welzijn inhoudt. Bezoekers konden kennismaken met zorg en welzijn op open dagen, workshops, speeddates, oriëntatiebijeenkomsten, kansenmarkten, etc. Ze ontmoetten werkgevers, loopbaancoaches en konden in gesprek met zorg- en welzijnsprofessionals.   

lees meer

Week van Zorg en Welzijn van start met huldiging zorg- en welzijnsmedewerkers

12 maart 2019

De Week van Zorg en Welzijn is maandag 11 maart feestelijk geopend op Paleis Soestdijk. Maar liefst vijftien vaandeldragers uit zorg en welzijn werden officieel gehuldigd door staatssecretaris Paul Blokhuis, Mark Roell, de burgemeester van Baarn, en ambassadeur Angela Groothuizen. “Want of het nu om jezelf gaat, je kind, en misschien is het een klein probleem, misschien groot… Maar dat er altijd mensen zijn zoals jullie. Alleen al daarom: dank, dank, dank!”, sprak Angela Groothuizen.

lees meer

Week van Zorg en Welzijn bijna van start

28 februari 2019

Van maandag 11 t/m zaterdag 16 maart is de Week van Zorg en Welzijn. Ruim 85 Brabantse zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om te laten zien hoe het eraan toegaat op de werkvloer. In Brabant worden 150 activiteiten georganiseerd, bij meer dan 900.000 Brabantse huishoudens ligt de Special Week van Zorg en Welzijn op de mat en het programma Heel Holland Zorgt wordt weer uitgezonden.

 

lees meer

'Sterk in je werk' gaat door!

27 februari 2019

Al ruim 1500 mensen in Noord-Brabant die (weer) in zorg en welzijn willen werken of willen blijven werken, hebben het aanbod van hulp bij hun loopbaan aangenomen. 'Sterk in je werk' is er voor iedereen die de stap naar zorg en welzijn (weer) wil maken. En 'Sterk in je werk' gaat door! Tot eind mei 2022 mogen we medewerkers, herintreders, zij-instromers en werkzoekenden allerlei activiteiten aanbieden.

lees meer
RAAT Ziekenhuizen

RAAT Ziekenhuizen Zuidoost-Brabant ondertekend

26 februari 2019

Bestuurders van de ziekenhuizen in Zuidoost-Brabant hebben in samenwerking met het onderwijs het Regionaal Actieplan Arbeidsmark Tekorten (RAAT) ondertekend. Bestuurders van het Catharina Ziekenhuis, Kempenhaeghe, Libra Revalidatie & Audiologie, Máxima Medisch Centrum, St. Anna Ziekenhuis, Summa College en Fontys Hogescholen onderkenden de oplopende tekorten en besloten om met elkaar een actieplan op te zetten.


lees meer
uitstroomonderzoek

Aanmelden uitstroomonderzoek zorg en welzijn nu mogelijk

31 januari 2019

Het is nu mogelijk om uw organisatie aan te melden voor deelname aan het uitstroomonderzoek zorg en welzijn. Aanmelden kan t/m 15 februari 2019. Meld uw organisatie dus snel aan via het aanmeldformulier.

lees meer

Sterk in je Werk-week krijgt doorlopend vervolg

22 januari 2019

De succesvolle Sterk in je Werk-week (19 t/m 23 november 2018) krijgt een vervolg. Niet alleen met een nieuwe editie in 2019, maar ook met een doorlopend activiteitenaanbod. Zo krijgen medewerkers voortdurend de kans om deel te nemen aan activiteiten die hen helpen hun werk goed, gezond en met plezier te blijven doen! 

lees meer

Landelijk uitstroomonderzoek zorg en welzijn

18 december 2018

Eerder dit najaar informeerden we u over een uitstroomonderzoek dat Transvorm landelijk, met andere regionale werkgeversorganisaties, wil opstarten. Dit omdat we het belangrijk vinden dat we meer inzicht hebben in de vertrekredenen en bestemmingen van zorg- en welzijnsmedewerkers.

lees meer

Geslaagde eerste editie Sterk in je Werk-week

13 december 2018

De 1e editie van de Sterk in je Werk-week (19 t/m 23 november) in Noord-Brabant is succesvol verlopen. In totaal hebben 1.158 medewerkers deelgenomen aan één van de 97 activiteiten bij de 51 deelnemende organisaties. Daarnaast werden er tijdens de week 363 loopbaangesprekken met medewerkers uit de sector zorg en welzijn gevoerd.

lees meer

Transvorm ondersteunt en faciliteert Brabant Werkt Zeker!

11 december 2018

Tijdens een ontbijtsessie op de hoofdlocatie van Novadic Kentron, tekenden de acht bestuurders van Brabantse zorg- en welzijnsorganisaties een samenwerkingsovereenkomst: SMO Traverse, Oosterpoort, NEOS, GGZ Breburg, SMO Breda, Combinatie Jeugdzorg, RIBW Brabant en Novadic Kentron. Ook Buro Maks is inmiddels partner geworden.

lees meer

Update SectorplanPlus 1ste en 3de tijdvak

28 november 2018

Alle contactpersonen SectorplanPlus hebben inmiddels een e-mail ontvangen over de uitbetaling van voorschotten over het 1ste tijdvak van het SectorplanPlus in het vierde kwartaal van 2018. In die mail vroegen we om vóór 31 oktober 2018 dossiers aan te maken en benodigde documenten te uploaden.  Nog niet voor alle trajecten zijn dossiers aangemaakt en documenten geupload.

lees meer
pagina van 2
volgende