Nieuws

Vitaliteit in Kaart: gezond en met plezier aan het werk blijven

16 april 2021

Iedere dag zetten uw medewerkers zich in om het leven van anderen zo aangenaam mogelijk te maken. We ontwikkelden de website Vitaliteit in Kaart, waarmee u uw medewerkers informeert over mogelijkheden om in iedere levensfase gezond en met plezier aan het werk te blijven. De website is het startpunt voor vitale en veerkrachtige medewerkers.

lees meer

Talent4Health Zuidoost-Brabant: behoud van jonge hbo-v verpleegkundigen

15 april 2021

Uit onderzoeken van Transvorm, Avans en IZZ blijkt dat 55% van de vertrekkende jonge zorgverleners (onder de 35 jaar) minder dan 2 jaar in dienst was voor hun vertrek. De belangrijkste vertrekredenen zijn het ontbreken van loopbaanperspectief en van uitdaging in het werk. 

Het verschil tussen stage en een baan is groot, de verantwoordelijkheid ook en eenmaal aan het werk hebben jonge medewerkers meestal weinig gezien van andere werkvelden. Werk aan de winkel voor werkgevers dus. Het project Talent4Health in Zuidoost-Brabant zoekt de verdieping en verbreding.

lees meer

Terugblik op één jaar Extra handen voor de zorg

15 april 2021

Tijdens de coronacrisis hadden zorgorganisaties behoefte aan extra ondersteuning. Hiervoor werd ook een beroep gedaan op extra medewerkers via het landelijke project ‘Extra handen voor de zorg’ wat door Transvorm in Noord-Brabant wordt gecoördineerd. Om terug te blikken, maakten we een factsheet over 1 jaar 'Extra handen voor de zorg'.

lees meer

Feestelijke start van Actieprogramma Behoud Zorgpersoneel

15 april 2021

Op maandag 17 mei vindt online de feestelijke kick-off plaats van het Actieprogramma Behoud Zorgpersoneel. In totaal 25 zorgorganisaties en -opleiders nemen deel aan dit programma. Samen proberen zij antwoord te vinden op de vraag: wat is de meest effectieve aanpak om zorgpersoneel voor de sector te behouden?

lees meer

H.M. Koningin Máxima aanwezig bij start Ontdekdezorg week

16 maart 2021

Op 22 maart zal H.M. Koningin Máxima aanwezig zijn bij de start van de Ontdekdezorg week 2021. Zij gaat digitaal in gesprek met vier mensen die uit een ander beroep de overstap hebben gemaakt naar een baan in zorg en welzijn.

 

 

lees meer

Subsidieregeling ‘Coronabanen in de Zorg’ geopend

02 maart 2021

Van 1 tot en met 31 maart 2021 kunnen organisaties een subsidieaanvraag ‘Coronabanen in de Zorg’ indienen. Het kabinet stelt een budget van 80 miljoen euro beschikbaar om zorgorganisaties te ondersteunen met tijdelijke coronabanen.

lees meer

Samen sta je sterker: mentale ondersteuning voor medewerkers

08 februari 2021

Het project 'Samen sta je sterker' biedt gratis mentale ondersteuning, coaching en een luisterend oor aan elke medewerker in zorg en welzijn die door de coronacrisis verhoogde werkdruk ervaart. Onafhankelijke, professionele coaches staan op vrijwillige basis klaar voor zorg- en welzijnsmedewerkers die behoefte hebben aan een persoonlijk, kortdurend traject. 

lees meer

Eerste online werksessie van Actieprogramma Behoud Zorgpersoneel in het teken van kennismaken

19 januari 2021

Vijfentwintig Brabantse zorgaanbieders en -opleiders zijn op donderdag 14 januari  van start gegaan met de eerste online werksessie van het Actieprogramma Behoud Zorgpersoneel. Gezamenlijk gaan zij de strijd aan tegen de uitstroom van personeel. De eerste werksessie stond in het teken van kennismaken, wensen inventariseren en goede praktijkvoorbeelden delen.

lees meer

Subsidieregeling Coronabanen in de Zorg

12 januari 2021

Met de subsidieregeling Coronabanen in de Zorg maakt de overheid bijna 5000 fulltime coronabanen mogelijk. De regeling is in ontwikkeling, waardoor informatie nog aangepast kan worden.

lees meer

Kamerbrief: extra coronabanen

17 december 2020

Op 14 december 2020 verscheen er een kamerbrief waarin aangeven wordt dat er momenteel aan zogenaamde coronabanen gewerkt wordt. Sectoren met grote werklast vanwege de coronacrisis, bijvoorbeeld de zorg en het onderwijs, kunnen worden ondersteund met tijdelijke banen. 

lees meer

Sterk in je Werk-week: juist nú!

16 december 2020

Van maandag 1 t/m vrijdag 12 februari 2021 bieden we tijdens de Sterk in je Werk-week dagelijks meerdere online workshops voor zorg- en welzijnsmedewerkers. Niet alleen een mooie gelegenheid om uw medewerkers de aandacht te geven die ze verdienen, maar bovenal om uw waardering naar hen te uiten én ze te helpen om met plezier aan het werk te blijven. Juist nú!

lees meer

Uitstroomonderzoek zorg en welzijn: landelijke cijfers bekend

14 december 2020

In een doorlopend onderzoek ondervraagt Transvorm zorg- en welzijnsmedewerkers die vertrekken bij hun werkgever. Het peilt onder andere hun vertrekredenen, nieuwe werk(veld) en vraagt daarnaast naar verbeterpunten om vertrek te voorkomen. De artikelen over het uitstroomonderzoek vindt u hier. Een factsheet geeft een samenvatting van cijfers.

lees meer

#ikzorg: Extra liefde voor alle zorg- en welzijnsmedewerkers

09 december 2020

Voor medewerkers in zorg en welzijn ziet het werk er dit jaar anders uit, ook tijdens de feestdagen. Daarom maakt de Ik Zorg. campagne het in december voor iedereen mogelijk een videoboodschap te maken. De campagne doet die oproep in de komende weken via sociale media en de pers.

lees meer

Extra handen voor de zorg start Vodcast serie ‘Anders kijken, anders doen’

01 december 2020

Een groot aantal oud-zorgprofessionals heeft zich de afgelopen maanden aangemeld voor Extra handen voor de zorg. Zij stroomden opnieuw de zorg in en hielpen waar nodig. Maar, een deel van de mensen die zich aanmeldde is nog niet ingezet. De redenen hiervoor zijn divers; zij hebben niet het juiste diploma, ze kunnen niet de uren draaien die nodig zijn of zijn maar kort beschikbaar.

lees meer

Wendbaar aan het Werk: ervaringen van deelnemende organisaties

24 november 2020

Met het project Wendbaar aan het Werk kunt u, dankzij financiële bijdragen vanuit het Europees Sociaal Fonds, Zorg aan Zet en Transvorm, extra voordelig en doeltreffend aan de slag met het behoud van medewerkers binnen uw organisatie. Geen standaard aanpak, maar samen met een adviseur van één van de 9 preferred suppliers van Wendbaar aan het Werk kiest u de vorm die past bij de doelen van uw organisatie. Drie deelnemende organisaties delen hun ervaringen.

lees meer

Nieuw: stappenplan Extra handen voor de zorg

22 oktober 2020

De coronacrisis raakt ons allemaal. Transvorm wil zorg- en welzijnsorganisaties zo goed mogelijk ondersteunen. Dit doen we onder andere met de landelijke website Extrahandenvoordezorg.nl, waar we vraag en aanbod naar extra personeel in de zorg bij elkaar brengen.

lees meer

Onderwijsbeurs online met talkshow over zorg en welzijn

05 oktober 2020

Ieder jaar staan duizenden middelbare scholieren voor hun studiekeuze. Normaliter zou rond deze tijd de onderwijsbeurs plaatsvinden. Met onze aanwezigheid proberen we ieder jaar aan jongeren een positief en realistisch beeld te geven van wat werken in de sector zorg en welzijn inhoudt. Om jongeren toch een mogelijk te bieden zich te oriënteren bood de organisator van de beurs een online alternatief in de vorm van het  Studiekeuzelab. 

lees meer

Actieprogramma behoud zorgpersoneel van start

28 september 2020

Ondanks de goede resultaten op instroom en een behoorlijke werkgelegenheidsgroei in zorg en welzijn, zien we dat de uitstroom nog altijd te hoog blijft. Dat blijkt uit een drietal recente onderzoeken van Transvorm, Avans Hogeschool en ledencollectief IZZ, in samenwerking met het regioteam van het ministerie van VWS. Transvorm roept zorgorganisaties op om zich aan te sluiten bij een actieprogramma voor behoud van personeel in zorg en welzijn. 

lees meer

RegioPlus vat Miljoenennota 2020 samen in prinsjesdagmemo

16 september 2020

Snel weten wat er in de Miljoenennota van belang is voor de sector zorg en welzijn? RegioPlus heeft ook dit jaar weer een prinsjesdagmemo gemaakt. Het samenwerkingsverband van 14 werkgeversorganisaties in zorg en welzijn vat alle beleidsmaatregelen uit de Miljoenennota samen die relevant zijn voor de sector.

lees meer

Blik op de toekomst: ‘In contact blijven en focussen op wat er nog wél kan. Dat is onze basis’

07 augustus 2020

‘Changing the face of aging’ is bij Home Instead het centrale thema. Een onderwerp dat Van Liere persoonlijk aan het hart gaat. “Bij mijn oma heb ik aan den lijve ondervonden hoe belangrijk het was dat zij zo lang mogelijk in haar vertrouwde omgeving kon blijven. Haar thuis, daar waar haar herinneringen lagen. Wij zien het als onze kernopdracht om zo persoonlijk mogelijke zorg aan huis te bieden, op een prettige, vertrouwde en veilige manier. Die menselijke factor staat voor mij altijd op de eerste plaats. Care giving gaat voor mij over vertrouwen, persoonlijke aandacht en een betekenisvolle relatie bouwen met cliënten.”

lees meer
pagina van 5
volgende