Nieuws

Gezond & Zeker komt naar Eindhoven!

23 januari 2023

Op 3 april vindt de Gezond & Zeker Regiodag in het Parktheater in Eindhoven plaats. Alle regionale ergocoaches, veiligheidscoaches, leidinggevenden en P&O en ARBO-professionals uit Brabant en Limburg zijn hiervoor uitgenodigd. Deze dag staat in het teken van het ontwikkelen en delen van kennis over het terugdringen en voorkomen van verzuim onder zorg- en welzijnsmedewerkers.

lees meer

Gloednieuw Transvorm Magazine ligt deze week op de mat

17 januari 2023

Transvorm trapt 2023 af met een gloednieuw relatiemagazine in een volledig nieuwe huisstijl. Transvorm Magazine is er voor iedereen die zich bezig houdt met werken in zorg en welzijn in Noord-Brabant. Aangesloten organisaties en stakeholders vinden het magazine deze week op de mat. 

lees meer

Blijf aan Z, gezond en wel in de zorg

16 januari 2023

Er is een groeiend personeelstekort in de zorgsector. Veel zorgprofessionals willen de zorg verlaten of doen dat ook echt. Om daar iets aan te doen, hebben meerdere binnen- en buitenlandse projectpartners samengewerkt aan het project “Blijf aan Z, gezond en wel in de zorg’

lees meer

Eerste digitale spreekuur SectorplanPlus

16 januari 2023

Op donderdag 26 januari vindt het eerste digitale spreekuur van SectorplanPlus 2022-2023 plaats. SectorplanPlus is een meerjarige subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor werkgevers in de Zorg en Welzijn. Met deze subsidie kan een extra impuls worden gegeven aan opleidingsprojecten. De spreekuren vinden voortaan maandelijks plaats en zijn gratis toegankelijk.

lees meer

Wijs medewerkers op Blijf Sterk in je Werk

15 december 2022

Medewerkers in zorg- en welzijn verdienen waardering. Vanaf eind januari tot en met april 2023 bieden we workshops, inspiratiesessies en nog veel meer activiteiten voor medewerkers zorg en welzijn aan. Een mooie gelegenheid om ze te helpen om met plezier aan het werk te blijven. 

We helpen je graag om medewerkers enthousiast te maken voor Blijf Sterk in je Werk. Daarom hebben we een toolkit samengesteld voor de interne communicatie. 

lees meer

50.000 deelnemers voor Sterk in je werk

09 december 2022

Sinds de start zes jaar geleden meldden maar liefst 50.000 mensen zich aan voor het coachingstraject Sterk in je werk, zorg voor jezelf. Bianca, die ambulant begeleider in de jeugdzorg is, schreef zich ongemerkt als 50.000e in.

lees meer

Ontdekdezorg nu het hele jaar door!

28 november 2022

We organiseren samen met werkgevers in Zorg en Welzijn al tien jaar de landelijke Ontdekdezorg week (voorheen de Week van Zorg en Welzijn). Maar de wereld verandert: de arbeidsmarkt is nu anders dan een paar jaar geleden en krapper dan ooit. Tijd voor een nieuwe aanpak!

lees meer

Subsidie Coronabanen in de Zorg 2022 heropend

18 november 2022

Zorgorganisaties kunnen van 15 november tot en met 6 december 17:00 uur subsidie aanvragen voor coronabanen die zijn gerealiseerd in de periode van 1 januari tot en met 30 juni 2022. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft het aanvraagloket voor deze subsidieregeling Coronabanen in de Zorg 2022 (COZO 2022) heropend.

lees meer

Save the date! Blijf Sterk in je Werk

31 oktober 2022

'Sterk in je werk week' wordt 'Blijf Sterk in je Werk'

Bijdragen aan het werkgeluk van zorg- en welzijnsmedewerkers binnen jouw organisatie? Met Blijf Sterk in je Werk organiseert Transvorm van januari t/m april in 2023 workshops over anders en creatief denken, veerkracht en vitaliteit. En kunnen medewerkers letterlijk op adem komen. De workshops worden zowel digitaal als op verschillende locaties in Brabant aangeboden. 

lees meer

We vernieuwen BrabantZorg.Net

27 september 2022

We blijven BrabantZorg.Net verbeteren. Met BrabantZorg.Net zoeken we samen naar de juiste kandidaten voor vacatures in zorg en welzijn. Dus zijn goede resultaten in zoekmachines en een prettig gebruik op alle soorten apparaten belangrijk. Ook wil je weten hoe goed je vacatures het doen. Tot nu toe stuurden we daarvoor Google Analytics-rapportages aan hen die dat wilden.

lees meer

Arbeidsmarkt in Beeld 2022: om personeelstekort te verminderen is een brede aanpak noodzakelijk

22 september 2022

De arbeidsmarkt in zorg en welzijn staat al jarenlang onder grote druk. Het aantal vacatures loopt voortdurend op en in de toekomst worden grote tekorten verwacht. In de publicatie ‘Arbeidsmarkt in Beeld 2022’ geven we inzicht in de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in de sector.

lees meer

Slotpublicatie Toekomst in Beeld: dit kan zorg en welzijn leren van andere sectoren

20 september 2022

Wat kan de zorg- en welzijnssector leren van andere sectoren? Met die vraag begonnen Transvorm en WGV Zorg en Welzijn aan het project Toekomst in Beeld. We wilden inspiratie opdoen voor innovaties die onze sector vooruit kunnen helpen. Afwachten of niets doen, is geen optie als we kwalitatief hoogwaardige zorg en welzijn in stand willen houden. Zes inspirerende interviews later ligt er nu de slotpublicatie met de belangrijkste inzichten, tips, aandachtspunten en ideeën uit andere sectoren. 

lees meer
Loopbaan vijfdaagse

Online vijfdaagse voor behoud medewerkers

24 augustus 2022

Medewerkers in zorg en welzijn kunnen tijdens de week van het werkgeluk van 19 - 23 september 2022 gratis deelnemen aan de online vijfdaagse Zorg voor je loopbaan. Vijf dagen lang tips en opdrachten voor meer werkgeluk en vitaliteit. Iets voor jouw medewerkers? Wijs ze op de vijfdaagse.

lees meer

Portal SectorplanPlus 2022-2023 geopend

18 augustus 2022

Op 1 augustus is het portal voor het aanvragen van subsidie uit het SectorplanPlus voor komend studiejaar alnsog geopend. Na veelvuldig overleg tussen het ministerie van VWS en RegioPlus is door het ministerie de beschikking voor deze subsidieronde afgegeven. Per 1 augustus konden aanvragen pro forma worden ingediend tot en met 21 augustus. Vervolgens is er tot en met 30 september 2022 de tijd om de aanvragen nader te onderbouwen. Vanwege de korte aanvraagtermijn tijdens de vakantieperiode hebben we met het ministerie kunnen afspreken dat er een tweede aanvraagtermijn komt. Deze loopt van 22 augustus tot en met 17.00 uur op 30 september 2022.

lees meer

Samen werken aan behoud van zorgprofessionals

04 juli 2022

“Hét gouden ei voor behoud van medewerkers bestaat niet. Iedere situatie is anders en vraagt om een eigen aanpak”, vertelt adviseur Ferry Nagel van Kennisland. Samen met zijn collega Emma Steenbergen coacht en begeleidt hij in opdracht van Transvorm de deelnemers van het Actieprogramma Behoud Zorgprofessionals. Een programma waarbij ruim twintig Brabantse zorgorganisaties en het onderwijs in de praktijk leren wat de ingrediënten zijn van een succesvolle aanpak om zorgmedewerkers voor de branche te behouden.

lees meer

Het zesde artikel Toekomst in Beeld: Chain Logistics

01 juli 2022

De coronacrisis heeft de wereld van zorg en welzijn op zijn kop gezet. De arbeidsmarkt is opgeschud, belangen zijn verschoven, nieuwe dynamieken ontstaan. Zorg- en welzijnsorganisaties moeten zich voorbereiden op een andere, nieuwe toekomst. Naast de actuele arbeidsmarktinformatie die u van ons gewend bent brengen wij daarom tot aan de zomer een reeks van artikelen uit onder de noemer ‘Toekomst in Beeld’. Dit doen wij in samenwerking met werkgeversorganisatie WGV Zorg & Welzijn

lees meer

De Health Innovation School - Implementation 2.0 (HIS-I) komt eraan

16 juni 2022

Op 7 juni sloten we de allereerste Health Innovation School – Implementation (HIS-I) af. Maar liefst 36 deelnemers ontvingen een certificaat ter afsluiting van dit programma. De HIS-I bestond uit tien programmadagen waarin de deelnemers van 35 verschillende werkgevers in zorg en welzijn uit Brabant en Limburg kennis, expertise, succesvolle voorbeelden en praktische handvatten hebben gekregen voor het implementeren en opschalen van sociale en technologische innovaties.

lees meer
Kom zorgen dan

Kom zorgen dan! Zorg en welzijn start nieuwe jongerencampagne

16 mei 2022

Dat de zorg nu én straks meer personeel nodig heeft is duidelijk. De eerste stap daarvoor is het enthousiasmeren van de zorgverleners van de toekomst, namelijk jongeren op de middelbare school. Daarom starten we het nieuwe label ‘Kom zorgen dan’. Dit label is ontwikkeld door de regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus – waaronder Transvorm – en bureau Mensch.

lees meer

Terugblik en inspiratie in het publieksjaarverslag 2021

29 april 2022

2021 was een bewogen jaar, waarin het golfde van tijden mét naar tijden zonder corona. Een onderliggende crisis tekende zich scherper af dan ooit: het structurele arbeidstekort. Tegelijk gaf dit tekort creativiteit en wil tot samenwerking. 

lees meer
theater ADEM

Laatste plaatsen theatervoorstelling ADEM voor zorgmedewerkers

23 april 2022

Hoe krijg je als zorgverlener nog lucht als je constant andere mensen moet verzorgen? Hoe kom je bij als je geen moment stil kunt staan? Dat is waar zorgmedewerkers en mantelzorgers tijdens en na de coronacrisis nog veel meer dan anders mee worstelen. Want de crisis is voor iedereen zwaar, maar voor hen nog een tandje zwaarder. De theatershow ADEM laat zorgprofessionals bijkomen.

  • Op zondag 29 mei, 20.00 uur, is ADEM te zien in het Parktheater in Eindhoven.

lees meer
pagina van 6
volgende