Nieuws

We vernieuwen BrabantZorg.Net

27 september 2022

We blijven BrabantZorg.Net verbeteren. Met BrabantZorg.Net zoeken we samen naar de juiste kandidaten voor vacatures in zorg en welzijn. Dus zijn goede resultaten in zoekmachines en een prettig gebruik op alle soorten apparaten belangrijk. Ook wil je weten hoe goed je vacatures het doen. Tot nu toe stuurden we daarvoor Google Analytics-rapportages aan hen die dat wilden.

lees meer

Arbeidsmarkt in Beeld 2022: om personeelstekort te verminderen is een brede aanpak noodzakelijk

22 september 2022

De arbeidsmarkt in zorg en welzijn staat al jarenlang onder grote druk. Het aantal vacatures loopt voortdurend op en in de toekomst worden grote tekorten verwacht. In de publicatie ‘Arbeidsmarkt in Beeld 2022’ geven we inzicht in de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in de sector.

lees meer

Slotpublicatie Toekomst in Beeld: dit kan zorg en welzijn leren van andere sectoren

20 september 2022

Wat kan de zorg- en welzijnssector leren van andere sectoren? Met die vraag begonnen Transvorm en WGV Zorg en Welzijn aan het project Toekomst in Beeld. We wilden inspiratie opdoen voor innovaties die onze sector vooruit kunnen helpen. Afwachten of niets doen, is geen optie als we kwalitatief hoogwaardige zorg en welzijn in stand willen houden. Zes inspirerende interviews later ligt er nu de slotpublicatie met de belangrijkste inzichten, tips, aandachtspunten en ideeën uit andere sectoren. 

lees meer
Loopbaan vijfdaagse

Online vijfdaagse voor behoud medewerkers

24 augustus 2022

Medewerkers in zorg en welzijn kunnen tijdens de week van het werkgeluk van 19 - 23 september 2022 gratis deelnemen aan de online vijfdaagse Zorg voor je loopbaan. Vijf dagen lang tips en opdrachten voor meer werkgeluk en vitaliteit. Iets voor jouw medewerkers? Wijs ze op de vijfdaagse.

lees meer

Portal SectorplanPlus 2022-2023 geopend

18 augustus 2022

Op 1 augustus is het portal voor het aanvragen van subsidie uit het SectorplanPlus voor komend studiejaar alnsog geopend. Na veelvuldig overleg tussen het ministerie van VWS en RegioPlus is door het ministerie de beschikking voor deze subsidieronde afgegeven. Per 1 augustus konden aanvragen pro forma worden ingediend tot en met 21 augustus. Vervolgens is er tot en met 30 september 2022 de tijd om de aanvragen nader te onderbouwen. Vanwege de korte aanvraagtermijn tijdens de vakantieperiode hebben we met het ministerie kunnen afspreken dat er een tweede aanvraagtermijn komt. Deze loopt van 22 augustus tot en met 17.00 uur op 30 september 2022.

lees meer

Samen werken aan behoud van zorgprofessionals

04 juli 2022

“Hét gouden ei voor behoud van medewerkers bestaat niet. Iedere situatie is anders en vraagt om een eigen aanpak”, vertelt adviseur Ferry Nagel van Kennisland. Samen met zijn collega Emma Steenbergen coacht en begeleidt hij in opdracht van Transvorm de deelnemers van het Actieprogramma Behoud Zorgprofessionals. Een programma waarbij ruim twintig Brabantse zorgorganisaties en het onderwijs in de praktijk leren wat de ingrediënten zijn van een succesvolle aanpak om zorgmedewerkers voor de branche te behouden.

lees meer

Het zesde artikel Toekomst in Beeld: Chain Logistics

01 juli 2022

De coronacrisis heeft de wereld van zorg en welzijn op zijn kop gezet. De arbeidsmarkt is opgeschud, belangen zijn verschoven, nieuwe dynamieken ontstaan. Zorg- en welzijnsorganisaties moeten zich voorbereiden op een andere, nieuwe toekomst. Naast de actuele arbeidsmarktinformatie die u van ons gewend bent brengen wij daarom tot aan de zomer een reeks van artikelen uit onder de noemer ‘Toekomst in Beeld’. Dit doen wij in samenwerking met werkgeversorganisatie WGV Zorg & Welzijn

lees meer

De Health Innovation School - Implementation 2.0 (HIS-I) komt eraan

16 juni 2022

Op 7 juni sloten we de allereerste Health Innovation School – Implementation (HIS-I) af. Maar liefst 36 deelnemers ontvingen een certificaat ter afsluiting van dit programma. De HIS-I bestond uit tien programmadagen waarin de deelnemers van 35 verschillende werkgevers in zorg en welzijn uit Brabant en Limburg kennis, expertise, succesvolle voorbeelden en praktische handvatten hebben gekregen voor het implementeren en opschalen van sociale en technologische innovaties.

lees meer
Kom zorgen dan

Kom zorgen dan! Zorg en welzijn start nieuwe jongerencampagne

16 mei 2022

Dat de zorg nu én straks meer personeel nodig heeft is duidelijk. De eerste stap daarvoor is het enthousiasmeren van de zorgverleners van de toekomst, namelijk jongeren op de middelbare school. Daarom starten we het nieuwe label ‘Kom zorgen dan’. Dit label is ontwikkeld door de regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus – waaronder Transvorm – en bureau Mensch.

lees meer

Terugblik en inspiratie in het publieksjaarverslag 2021

29 april 2022

2021 was een bewogen jaar, waarin het golfde van tijden mét naar tijden zonder corona. Een onderliggende crisis tekende zich scherper af dan ooit: het structurele arbeidstekort. Tegelijk gaf dit tekort creativiteit en wil tot samenwerking. 

lees meer
theater ADEM

Laatste plaatsen theatervoorstelling ADEM voor zorgmedewerkers

23 april 2022

Hoe krijg je als zorgverlener nog lucht als je constant andere mensen moet verzorgen? Hoe kom je bij als je geen moment stil kunt staan? Dat is waar zorgmedewerkers en mantelzorgers tijdens en na de coronacrisis nog veel meer dan anders mee worstelen. Want de crisis is voor iedereen zwaar, maar voor hen nog een tandje zwaarder. De theatershow ADEM laat zorgprofessionals bijkomen.

  • Op zondag 29 mei, 20.00 uur, is ADEM te zien in het Parktheater in Eindhoven.

lees meer

Bestuurdersbijeenkomst Zuidoost: slim samenwerken voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt

21 april 2022

Op donderdag 14 april kwamen in Igluu in Eindhoven veertig bestuurders uit Zuidoost-Brabant samen om te praten over de noodzakelijke transities in de arbeidsmarkt voor Zorg en Welzijn. Samen bouwen aan nieuwe oplossingen, dat gaat, zoals hoogleraar Freek Peters in zijn presentatie over leiderschap memoreerde, niet volgens voorspelbare patronen. De uitdagingen in de arbeidsmarkt vragen om een andere manier van sturen, organiseren en verbinden. 

lees meer

Subsidieregeling Coronabanen in de Zorg 2022 opnieuw opgestart

20 april 2022

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) laat weten de subsidieregeling Coronabanen in de Zorg (COZO) opnieuw op te starten. Naar verwachting worden de nieuwe subsidieregels eind juni gepubliceerd. Vanaf dan kunnen zorgorganisaties weer aanspraak maken op COZO voor 2022. 

lees meer

Wervingscampagne vakantiewerk in zorg en welzijn van start

18 april 2022

Nu de wereld weer open is liggen de vakantiebanen voor het oprapen waarbij een baantje in de horeca erg populair is onder jongeren. Recruiters van onze aangesloten zorgorganisaties maken zich zorgen over het vinden van voldoende vakantiekrachten voor de zomerperiode. Daarom start Transvorm een Brabantbrede wervingscampagne voor een vakantiebaan in zorg en welzijn. 

lees meer

Ontdekdezorg week 2022: meer dan 70 activiteiten in Brabant

22 maart 2022

De tiende editie van de Ontdekdezorg week vond plaats van 14 t/m 19 maart. Potentiële zij-instromers en herintreders (her)ontdekten in deze week de mogelijkheden van werken in zorg en welzijn. In Brabant waren ruim zeventig (online) oriëntatie-activiteiten zoals webinars, open dagen, speeddates en workshops.

lees meer

Leven Lang Ontwikkelen en skillsgerichte arbeidsmarkt

22 maart 2022

De Sociaal-Economische Raad (SER) stelde een actieagenda op voor een positieve leercultuur: Leven Lang Ontwikkelen. Vanuit deze actieagenda wordt gewerkt aan ‘vaardigheden in kaart’, om de ontwikkelde kennis, vaardigheden en competenties, de skills van (toekomstige) medewerkers, zichtbaar te maken. 

lees meer

Magazine 'Handreiking': terugblik op Extra handen voor de zorg

17 maart 2022

Op woensdag 8 maart heeft minister Helder voor Langdurige Zorg en Sport het eerste exemplaar van het magazine ‘Handreiking’ in ontvangst genomen. Het magazine gaat over het programma Extra handen voor de zorg tijdens de coronacrisis; vol verhalen, achtergronden, belangrijke lessen en cijfers.

lees meer

Doe mee aan de Ontdekdezorg week 2022

11 maart 2022

In 2022 is de Ontdekdezorg week van 14 t/m 19 maart. Transvorm coördineert en promoot de Ontdekdezorg week voor Noord-Brabant. Zij-instromers en herintreders vormen dit jaar de doelgroep. Helpt u mee om meer mensen enthousiast te maken voor een baan in zorg en welzijn?

lees meer

Met lef en durf zoeken naar innovatie in begeleiding

07 maart 2022

Dinsdag 22 februari kwamen 24 professionals van zorg- en welzijnsorganisaties uit de regio Zuidoost-Brabant bij elkaar voor een designsessie ‘Innoveren in begeleiden'. De sessie is onderdeel van de ontwikkellijn 'Samen Slimmer Ontwikkelen' van de sectorale RAAT. 

lees meer

Online zesdaagse Zorg voor je loopbaan voor medewerkers

24 februari 2022

Het is voor iedereen goed om aandacht te hebben voor zijn ontwikkeling. Medewerkers in zorg en welzijn en potentiële medewerkers, kunnen gratis deelnemen aan de online zesdaagse Zorg voor je loopbaan tijdens de Ontdekdezorg week. De zesdaagse wordt georganiseerd door Sterk in je werk, zorg voor jezelf, de persoonlijke loopbaanimpuls voor zorg en welzijn. Deelname aan Sterk in je werk draagt bij aan behoud van medewerkers voor de sector.

lees meer
pagina van 6
volgende