07 juli 2020

Nieuw: programma speciaal voor lijnmanagers en andere leidinggevenden

Vergrijzing, personeelstekorten, digitalisering en robotisering vragen om flexibiliteit van zorg- en welzijnsorganisaties en hun medewerkers. Lijnmanagers en leidinggevenden staan dichtbij de dagelijkse praktijk en spelen een cruciale rol in de implementatie van veranderingen in de organisatie. Transvorm start daarom dit najaar met een programma speciaal voor lijnmanagers en leidinggevenden. 

We organiseren bijeenkomsten op het gebied van o.a. duurzame inzetbaarheid, werkgeluk en werkstress, onboarding en reboarding, zelfleiderschap en de implementatie daarvan. Er is gelegenheid om collega’s te ontmoeten van andere organisaties en uit andere sectoren, om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Het programma biedt een masterclass, een online congres en drie workshops, waarmee de leidinggevende of lijnmanager direct aan de slag kan in de praktijk.

Programma voor lijnmanagers en leidinggevenden

Masterclass ‘Leiderschap met impact en bezieling’ - 15 september (ochtend- en middagsessie)

Leiderschap gaat over bewust invloed uitoefenen. Op uzelf, uw naasten en uw omgeving. Tijdens deze masterclass geeft Gabriël Anthonio inzicht in welke waarden u in uw rol als leider wilt en kunt toevoegen. Anthonio is een spreker die hoge waardering krijgt van zijn publiek omdat hij als geen ander laat zien wat waardengedreven leiderschap met impact en bezieling betekent. 

Online congres ‘Leiderschap in een rollercoaster’ - 29 september

Wat is de impact van veranderingen in zorg en welzijn op uw taken als leidinggevende? Het is belangrijk om in te spelen op de behoeften van uw medewerkers, zodat zij hun veerkracht en motivatie behouden. Hoe? Dat vertellen docent 'Leadership' Inge Nuijten en (team)coach en trainer Charlotte van den Wall Bake tijdens dit online congres. Zij delen tijdens twee lezingen en twee workshoprondes hun kennis, praktijkvoorbeelden en inspiratie en bespreken hoe u kunt reageren op nieuwe uitdagingen.  

Workshop ‘Onboarding en reboarding: werken aan betrokken medewerkers’ - 15 oktober

Goede onboarding en reboarding is belangrijk, zeker in tijden van crisis. Goede onboarding zorgt voor een positieve eerste ervaring met de organisatie. Reboarding bestaat uit activiteiten die medewerkers ondersteunen bij veranderingen in een organisatie. Onder begeleiding van Bea Aarnoutse (expert op gebied van o.a. employer branding, interne communicatie en verander- en reputatiemanagement) gaat u aan de slag met uw eigen 100 dagen-plan voor onboarding en reboarding.  

Workshop ‘Werkdruk te lijf: werken aan werkgeluk’ - 3 november

Een steeds hogere werkdruk onder zorgmedewerkers en een toenemend aantal burn-outs leiden tot uitval en hoge kosten voor werkgevers. Hoe stimuleert u werkgeluk om daarmee de betrokkenheid van medewerkers te verhogen, verzuim te verlagen en prestaties van teams te verbeteren? Tijdens deze workshop leert u meer over (werk)stress en hoe u dit in uw teams terug kunt dringen. 

Workshop ‘Overtuigend in dialoog: samen werken aan verandering’ - 24 november

Veranderingen in zorg en welzijn vragen om flexibiliteit van u als leidinggevende én van uw medewerkers. Tijdens deze workshop gaan we in op de rol van medewerkers bij het realiseren van veranderingen, het ontwikkelen van competenties en talenten en de gevolgen daarvan op gedrag. U werkt met modellen en checklists die helpen uw rol als leidinggevende te versterken en de positieve sfeer in uw team te bewaken. 


Vragen of opmerkingen?

Wilt u meer weten over wat Transvorm voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Sanne Schoolmeesters of Anneke van Dixhoorn.