25 april 2019

Naar duurzaam inzetbare medewerkers met Wendbaar aan het werk Plus

Wilt u werk maken van duurzame inzetbaarheid? Er meer draagvlak voor creëren? Of uw beleid rondom duurzame inzetbaarheid met deskundige hulp in de praktijk brengen? Dan hebben wij goed nieuws! Het project ‘Wendbaar aan het werk’ krijgt een vervolg met ‘Wendbaar aan het werk Plus’. Een mooie kans voor uw organisatie om aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid! Een ESF-subsidie maakt het bovendien financieel aantrekkelijk om mee te doen.

Aandacht loont

De uitstroom van werknemers in zorg en welzijn is groot. Alleen al in Noord-Brabant verlieten vorig jaar 12.700 medewerkers de zorg. De hoogste tijd om goed werkgeverschap en duurzame inzetbaarheid (nog hoger) op de agenda te zetten. Duurzaam inzetbare medewerkers zijn vitaal, productief, gemotiveerd en leveren een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van uw dienstverlening. Bovendien is duurzame inzetbaarheid een belangrijk instrument om medewerkers voor zorg en welzijn te behouden en nieuw talent aan te trekken.

Het eerdere project Wendbaar aan het werk laat zien dat aandacht voor het onderwerp loont. Benieuwd? Laat u dan inspireren door de resultaten en ervaringen van andere zorg- en welzijnsorganisaties uit het eerste project Wendbaar aan het werk, gebundeld in het boekje ‘Aan de slag met duurzame inzetbaarheid in zorg en welzijn’.

Op maat

Bij de start van Wendbaar aan het werk Plus krijgt u een uitgebreide analyse en bedrijfsscan duurzame inzetbaarheid aangeboden. Hierdoor weet u waar uw organisatie staat. Samen met een gespecialiseerd adviseur bespreekt u uw ideeën en behoeften en maakt u een projectplan op maat. Hierdoor kunnen zowel startende als gevorderde organisaties deelnemen.

Wilt u begeleiding bij het opstellen van een visie rondom duurzame inzetbaarheid? Of meteen aan de slag met interventies die de duurzame inzetbaarheid verbeteren? Interventies gericht op de leidinggevenden, of juist op team- of werknemersniveau? De keuze is aan u.

Doe mee!

Wendbaar aan het werk Plus is een gezamenlijk initiatief van CNV, Transvorm, Zorg aan Zet, WGV Zorg & Welzijn en WZW. In Noord-Brabant (Transvorm) en Limburg (Zorg aan Zet) is er de ruimte voor 70 deelnemende organisaties.

Het project wordt medegefinancierd met bijdragen vanuit het Europees Sociaal Fonds en de werkgeversverenigingen. Bij Transvorm valt dit project onder activiteitenpakket 4 – duurzame inzetbaarheid. (Toekomstige) afname van dit pakket is voorwaarde voor deelname aan Wendbaar aan het werk Plus.  Daarnaast vragen we een eigen bijdrage. De hoogte hiervan wordt binnenkort vastgesteld.

Heeft u interesse of wilt u op de hoogte blijven? Neem dan contact op met Anneke van Dixhoorn: a.vdixhoorn@transvorm.org / 06-21393284.