06 september 2018

46 organisaties doen mee aan de Sterk in je Werk-week

De zorgsector verandert en personeelstekorten lopen op. De Volkskrant schreef daarover vorige week: “Zorgmedewerkers waren het afgelopen jaar vaker ziek en verlieten ‘alarmerend’ vaak hun werkgever. Het maakt de toch al problematische situatie op de arbeidsmarkt nog penibeler.” Door te investeren in een aantrekkelijke werkomgeving en aantrekkelijk werkklimaat kan de uitstroom worden beperkt. Daarmee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de oplossing van de tekorten. 

Om zorgmedewerkers te behouden is het belangrijk dat zij gezien worden, plezier hebben in hun werk en regie houden in hun loopbaan. Daarom organiseert Transvorm van 19 tot en met 23 november de Sterk in je Werk-week. Een week vol activiteiten speciaal voor zorgmedewerkers die hun werk goed, gezond en met plezier willen blijven doen.

Op de oproep aan zorg- en welzijnsorganisaties in Brabant om mee te doen aan de eerste editie van de Sterk in je Werk-week hebben tot nu toe 46 organisaties positief gereageerd. Ze bieden hun 50.000 medewerkers een palet aan gratis activiteiten aan, waaronder een foute bingo, een theatershow, yoga, mindfulness en een lezing over de overgang. Er zijn inmiddels ruim 80 activiteiten aangemeld. 

Deelnemen? 

Laten we met elkaar zoveel mogelijk medewerkers in Brabant bereiken. Meedoen is simpel. U organiseert tenminste één activiteit en stelt deze open voor medewerkers van andere deelnemende organisaties. De activiteit sluit aan bij één van de volgende thema’s:

  • in balans zijn en blijven
  • mee-veranderen met het werk
  • oriënteren en ontwikkelen
  • werk zoeken 

Neem vóór 24 september contact op met Anneke van Dixhoorn. Zij vertelt u graag meer over de week, de voorwaarden en de mogelijkheden om ook mee te doen.