Transvorm Actueel 18 april 2018: Onboarding, een geslaagde inwerkperiode

Werving van nieuwe medewerkers krijgt veel aandacht. Maar hoe houdt u het personeel ook binnen? 30 procent van de nieuwe medewerkers is binnen een half jaar alweer op zoek naar een nieuwe baan. Om deze uitval te voorkomen, is een goed kennismakings- en inwerkproces noodzakelijk. Oftewel: ‘Onboarding’ moet aandacht krijgen.

Hoe zorg je dat de collega de visie en missie van de organisatie leert kennen, de cultuur en de eigen positie en rol daarin? Hoe inspireer je en zorg je dat ze deel uit gaan maken van de organisatie? Oftewel: hoe pak je het inwerken aan?

Programma

Tijdens deze bijeenkomst kregen de aanwezigen informatie over een goed kennismakings- en inwerkproces. Verschillende sprekers deelden hun expertise:

Ardiënne Verhoeven (recruitment en onboarding professional en eigenaar van Workwonders, bureau voor onboarding) beantwoorde de volgende vragen: wat is onboarding? Waarom is onboarding belangrijk? Wat levert het op? Ardiënne Verhoeven is een specialist op het gebied van onboarding en heeft een boek geschreven over dit onderwerp. Het boek is online te lezen

Presentatie Ardiënne Verhoeven (ppt)

Lily van Olphen (Amarant) beschreef welke weg Amarant kiest op het gebied van onboarding. Welke keuzes zijn gemaakt? En waarom? Wat zijn hun eerste ervaringen met de app Appical? Amarant startte onlangs met het gebruik van de app Appical. Appical helpt organisaties communiceren met nieuwe medewerkers. De app geeft gebruikers inzicht in de data én feedback van (nieuwe) medewerkers. 

Presentatie Lily van Olphen (pdf)

Petra Boone (LUMC) gaf aan wat het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) doet op het gebied van onboarding? Ook deelde zij de ervaringen met Appical. Het LUMC werkt al langer met Appical.

Presentatie Petra Boone (ppt)