Tweedaagse training ‘Betere performance met werkplekleren’ - geannuleerd

Beschrijving

Let op: deze bijeenkomst is geannuleerd. Dit naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen rondom het corona-virus. Als netwerkorganisatie binnen zorg en welzijn willen we onze verantwoordelijkheid nemen en zeker niet bijdragen aan verdere verspreiding van het virus. De prioriteit in de sector ligt nu bij het beschermen van de patiënten, bewoners, cliënten en medewerkers en bij het niet extra belasten van (het personeel van) de bij ons aangesloten zorgorganisaties. Als er een nieuwe bijeenkomst wordt gepland worden deelnemers daar door middel van e-mail van op de hoogte gehouden. Via deze website blijft u op de hoogte van de actuele situatie.

 • Op welke wijze beïnvloedt werkplekleren de prestaties, kwaliteit en gedrag in uw organisatie? En kunt u hierop sturen?
 • Hoe maakt u uw leerinterventies in uw organisatie performancegericht? Zowel de formele als non-formele leerinterventies?
 • Hoe gaat u minder uit van de leervraag, maar ontwerpt u ondersteuning vanuit de gewenste performance, ofwel de gewenste prestatie, het gewenste gedrag en resultaat?

Deze vragen staan centraal tijdens de tweedaagse training ‘Betere performance met werkplekleren’. Werkplekleren wordt vanuit een onderwijskundige blik vaak geassocieerd met het praktijkdeel van opleidingen. Terwijl leren op de werkplek altijd een dagelijks onderdeel van het werk is, ook als je geen opleiding volgt. Leren is onlosmakelijk verbonden met je performance (prestatie, kwaliteit, gedrag) op de werkvloer.

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:   

 • 5 Moments of Need™ (5MoN)
 • CARE: Connect to business needs, Apply a performance mindset, Respond to performance needs, Enable level of supports 
 • Leren ondergeschikt maken aan performance
 • Werkplekleren in de dagelijkse praktijk  

Deze bijeenkomst bestaat uit 2 lesdagen.

Lesdag 1: Werkplekleren | een analyse: Hoe, wat en waarom!

Werkplekleren wordt op verschillende manieren uitgelegd in de theorie. Wat is werkplekleren voor u? En hoe herkent u werkplekleren in je dagelijkse praktijk? Hoe kunt u leren inzetten om een bijdrage te leveren aan de performance professionals en uw organisatie?

Lesdag 2: Performance gerichte aanpak

Wat is een beproefde methode om werplekleren in te zetten bij verbetering van de performance van uw bedrijf? Bent u tot nu toe vooral bezig geweest met het op vraag ontwikkelen van opleidingen en e-learning, dan zal performance support een andere mindset vragen. Een leerinterventie wordt een performancegerichte interventie.

Datum en tijd

 • 9 maart 2020 van 09:00 - 16:30 uur (verlopen)
 • 23 maart 2020 van 09:00 - 16:30 uur (verlopen)

Locatie

Nieuwe Koninklijke Harmonie
Stationsstraat 26
5038 ED Tilburg

Deelnemers

 • minimaal 10
 • maximaal 16

Professionals met verantwoordelijkheid voor leren en ontwikkelen en/of performance-ontwikkeling. U wilt werkplekleren sterker neerzetten in uw organisatie. Bij grote interesse wordt een maximum aantal deelnemers per organisatie gehanteerd.

Kosten

Geen. Voorwaarde is dat uw organisatie Activiteitenpakket 3: Strategisch HRM en HRD afneemt. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 150 euro in rekening.