Bijeenkomst kennisnetwerk Opleiden 'Gamification en game-based learning'

Beschrijving

Games en gamification hebben een grote aantrekkingskracht. Maar hoe zet je deze technieken in bij het opleiden en ontwikkelen van zorgmedewerkers?

Tijdens deze bijeenkomst van het kennisnetwerk Opleiden draait het om die vraag. Wat zijn de verschillen tussen games en gamification? Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe zet u beide vormen in bij het ontwikkelen en opleiden van zorgmedewerkers?

Na deze bijeenkomst kunt u binnen uw organisatie concreet aan de slag met games en gamification.

Spreker

Mathias Vermeulen heeft jarenlange ervaring met games en gamification. Zowel met zijn eigen organisatie Winston Wolfe en als (gast)docent bij meerdere hogescholen en opleidingen.

Programma

  • Introductie
  • Trends: welke trends zijn er en waarom worden games en gamification bij die trends gerekend?
  • Funfactor en motivatie: in games en gamification zit een grote funfactor. Wat is fun? Hoe herkennen we het? En hoe zit het met motivatie? Wat heeft motivatie te maken met games en gamification?
  • Games en gamifcation: wat zijn de verschillen tussen gamification, simulaties en game-based learning? Hoe kun je als organisatie concreet met games of gamification aan de slag? Is het mogelijk om zelf games te creëren? In de voorbeelden ligt de focus op opleiden en ontwikkelen van medewerkers én op de zorg.
  • Aan de slag: deelnemers krijgen tips om zelf aan de slag te gaan en de voordelen van games en gamification te benutten. U gaat met een eigen casus aan de slag: hoe past u gametechnieken hierop toe?
  • Afsluiting: we zetten een paar simpele verbeterslagen op een rij en delen onze geleerde lessen en actiepunten.

Datum en tijd

  • 28 november 2019 van 12:30 - 16:30 uur (verlopen)

Locatie

Transvorm
Goossenszaal
Spoorlaan 171
5038 CB Tilburg

Deelnemers

Leden van het kennisnetwerk Opleiden en opleiders, opleidingsadviseurs en -functionarissen en beleidsmedewerkers die bezig zijn met opleiden. Voorwaarde is dat uw organisatie Activiteitenpakket 3 – Strategisch HRM en HRD afneemt. Bij grote interesse wordt een maximum aantal deelnemers per organisatie gehanteerd.

Kosten

Geen. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 50 euro in rekening.

Dit evenement is verlopen

Activiteiten overzicht