Tweedaagse verdiepingstraining 'Een leukere baan zonder weg te gaan'

Beschrijving

Deze tweedaagse training vindt plaats op 26 september en 31 oktober.

In deze tweedaagse training leer je hoe je met een medewerker, kort en krachtig, een individueel jobcrafttraject doorloopt, met behulp van het Transvorm Loopbaan Portal (TLP). 

Jobcraften

Jobcraften is een laagdrempelige methodiek die snel tot concrete positieve resultaten leidt in werkplezier en zelfregie van medewerkers. Met (kleine) veranderingen vergroot je het werkplezier en vind je mogelijkheden om het werk interessant en uitdagend te houden. 

De kracht van de methodiek is het visueel maken van het takenpakket in relatie tot talenten, waarden, interesses en werkrisico’s. Hierbij wordt gebruikgemaakt van verschillende vragenlijsten uit het Transvorm Loopbaan Portal. Het is een gestructureerde en tegelijkertijd intuïtieve en associatieve aanpak. Werknemers ervaren de methodiek daardoor als speels én met diepgang.

De werknemer krijgt praktisch en concreet handvatten om in zijn/ haar werk nieuwe uitdagingen te realiseren, problemen op te lossen en het werk beter te laten aansluiten bij talenten, interesses en waarden. 

Train de coach

De training is gebaseerd op de drie volgende invalshoeken:

  1. kennis over jobcraften en het Transvorm Loopbaan Portal
  2. zelf ervaren wat de methodiek jobcraften inhoudt
  3. overdragen van het geleerde en werken met een proefpersoon

Je leert de 6 stappen van het jobcraftproces toe te passen. We werken met een aantal concepten vanuit het jobcraften, waardoor je ook de diepgang van de methodiek leert kennen. We oefenen met het concreet toepassen en de valkuilen die je kunt tegenkomen. Ook de succesfactoren van een traject bespreken we. Daarbij maken we graag ruimte voor de ervaringen en expertise van de deelnemers aan de training.

Dagdeel 1 - 26 september: theorie jobcraften - opbouw jobcrafttraject in 6 stappen - vragenlijsten TLP - proeftraject.

Dagdeel 2 - 31 oktober: nabespreking proeftraject - toepassing en inbedding in organisatie - rol van leidinggevende – verdieping methodiek.

Datum en tijd

  • 26 september 2019 van 09:00 - 13:00 uur (verlopen)
  • 31 oktober 2019 van 09:00 - 13:00 uur (verlopen)

Locatie

Spoorlaan 171
5038 CB Tilburg

Deelnemers

Teamleiders, HR-professionals, opleiders en (loopbaan)coaches van bij Transvorm aangesloten organisaties met activiteitenpakket 2 - Selectie, instroom, mobiliteit en loopbaanondersteuning. Was u niet bij de startbijeenkomst op 27 mei? Neem dan contact op met Liesbeth Verstegen.

Kosten

Geen. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 50 euro in rekening.

Dit evenement is verlopen

Activiteiten overzicht