Themabijeenkomst casemanagers verzuim 'Sturen op leefstijl'

Beschrijving

De invloed van een ongezonde leefstijl op de inzetbaarheid van medewerkers dringt steeds meer door. Zeker nu het verzuim binnen de sector blijft stijgen is het thema actueel. 53% van de werknemers vindt dat een werkgever een werknemer mag aanspreken op zijn of haar ongezonde leefstijl. Maar hoe doe je dat, wat kan wel en wat juist niet?

Deze bijeenkomst van de casemanagers verzuim staat in het teken van sturen op leefstijl. We bieden je graag de gelegenheid om samen met vakgenoten te sparren over hoe zij met dit vraagstuk omgaan.

Programma

De middag wordt ingeleid door Mariëtte van Hoof, socioloog, vitaliteitsspecialist en arbeidskundige. Termen als leefstijl, vitaliteit en gezondheid worden vaak door elkaar gebruikt. Waar hebben we het eigenlijk over? En als je het over leefstijl hebt: hoe kun je gedrag veranderen? Wat kun je als werkgever doen? Een kijkje op gedragsverandering en de rol van de werkgever daarbij vanuit wetenschappelijk perspectief.

Het tweede deel van middag geeft Britt Breure, HR-manager van AFAS Software, een inkijkje in hun beleid. AFAS Software is een werkgever voor wie fitheid belangrijk is. Zij zijn als werkgever al geruime tijd betrokken bij de leefstijl van medewerkers.

'In Nederland is het niet gebruikelijk om te zeggen tegen medewerkers dat ze meer zouden moeten sporten of moeten stoppen met roken. Dat doen wij wel', aldus directeur Bas van der Veldt in dit krantenartikel.

Dat dit werkt, blijkt ook uit hun cijfers; het ziekteverzuim is slechts 1,8 procent. Britt Breure deelt de visie en aanpak rondom dit thema en staat open voor vragen. 

Naast het informatieve gedeelte is er voldoende ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en te netwerken met je vakgenoten.

Datum en tijd

  • 1 april 2019 van 13:00 - 16:30 uur (verlopen)

Locatie

Spoorlaan 171
5038 CB Tilburg

Deelnemers

Casemanagers verzuim en schadelastbeheersing, P&O-adviseurs die een rol hebben binnen dit thema van organisaties die pakket 4 afnemen.

Kosten

Deze bijeenkomst is gratis voor medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 4 - Duurzame inzetbaarheid. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 50 euro in rekening.

Dit evenement is verlopen

Activiteiten overzicht