Online inspiratiecollege Lean in verzuim

Beschrijving


Let op: inschrijven kan alleen via deze link: https://www.e-act.nl/ah/site?a=2598&p=205406

'Lean' blijkt een handige methode om het verzuimproces te analyseren. Deelnemers leren op een scherpe manier te kijken naar processtappen en actoren in het verzuimproces. De klant staat hierbij voorop, niet het uitvoeren van de Wet verbetering poortwachter.

Wat leert u?

  • Deelnemers krijgen inzicht in: wie is de klant in een verzuimproces, wat is de behoefte, wie is de leverancier en welke waarde moet worden geproduceerd?
  • Deelnemers leren het verzuimproces te zien als productieproces, waarbij de werkwijze duidelijk, leesbaar, volledig en up-to-date moet zijn en just-in-time. Deelnemers krijgen oog voor het proces in getallen, zoals de doorlooptijd, bewerkingstijd en de caseload per actor per verzuimdag.
     
  • Deelnemers leren dat het verzuimproductieproces  als een flow van activiteiten benaderd kan worden, door het ontdekken van acht soorten verspilling. Ook zien deelnemers scherper dat de processen worden uitgevoerd op basis van de vraag van de organisatie (pull) en niet door de subleverancier (push).
     
  • Ten slotte bespreken we de kern van lean en de continue verbetering van processen door medewerkers met behulp van een systematische (PDCA) aanpak.

Spreker

Herman Evers ondersteunt ondersteunt organisaties bij het ontwikkelen, inrichten en borgen van een Eigen Regiemodel op het gebied van verzuim, re-integratie, inzetbaarheid en preventie. Hij deelt zijn inzichten over nieuwe manieren van organiseren.

Datum en tijd

  • 26 maart 2018 van 10:00 - 11:00 uur (verlopen)

Deelnemers

Iedereen die betrokken is bij verzuimprocessen binnen de organisatie en nog weinig tot geen ervaring heeft met dit onderwerp. Niveau I: beginners

 

Kosten

Deze workshop is gratis voor medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 4: Duurzame inzetbaarheid.