Workshop onboarding: laat je nieuwe medewerker zich snel echt thuis voelen!

Beschrijving

Goede onboarding zorgt voor verbinding tussen nieuwe collega’s onderling én verbinding met de doelen van de organisatie. En dat wilt u zo snel mogelijk bieden aan starters. Hoe krijgt u dat voor elkaar?

Deze workshop geeft u tips en inzichten over hoe u nieuwe collega’s een warm welkom geeft en hoe u vanaf de start aan een duurzame relatie met nieuwe medewerkers werkt. 

Inhoud

  • Inspirerende cases en manieren om te werken aan verbinding tussen nieuwkomer en organisatie.
  • Voorbeelden - deels met video interviews ondersteund, bijv. ASML, Rabobank, KPMG.
  • Draagvlak voor onboarding binnen je organisatie creëren. 
  • Globaal de ROI van onboarding duiden.
  • Denken vanuit de behoefte van medewerkers.
  • Komen tot een verbeteractie.

U gaat naar huis met nieuwe ideeën om zelf meteen mee aan de slag te gaan. Om u verder op weg te helpen heeft u als deelnemer gratis toegang tot een video-database en diverse werkvormen (persona’s maken, medewerkersreis onboarding uitwerken, etc.). 

Sprekers 

Yes! We Connect verzorgt de workshop. Medeoprichter Frank Philips heeft zich sinds 2007 gespecialiseerd in het thema en heeft de afgelopen jaren voor meer dan vijftig organisaties in verschillende branches aan onboarding cases gewerkt. Hij is daardoor een echte onboarding specialist. 

“De onboarding uitdaging bestaat in mijn ogen uit: inzicht in de business case, breed draagvlak in de organisatie, geoliede processen, slimme systemen en daarbovenop de personal touch om echt het verschil te maken.” 

Geef vooraf uw vragen door

Voorafgaand aan de workshop hebt u de mogelijkheid om uw uitdagingen binnen dit thema alvast voor te leggen aan Frank. Dus denk alvast na over uw meest brandende vraag of de onboardingaanpak of organisatie die u inspireert. We proberen u dan 'te linken' aan relevante mensen in het netwerk van Yes! We Connect en/of Transvorm. Uw reactie kunt u mailen naar projectleider Annie Louwers: a.louwers@transvorm.org. Na 30 mei reageert zij op uw bericht.

Datum en tijd

  • 28 juni 2022 van 13:00 - 16:30 uur (verlopen)

Locatie

Tilburg, locatie volgt

Deelnemers

  • minimaal 10
  • maximaal 20

Onboarding specialisten zoals recruiters en HR-adviseurs. De workshop is in eerste instantie bedoeld voor deelnemers aan het Actieprogramma Behoud. Daarnaast kunnen recruiters en HR-adviseurs meedoen van bij Transvorm aangesloten organisaties. 

Kosten

Deze bijeenkomst is gratis voor medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties.  

Uw deelname kunt u tot 7 juni kosteloos annuleren.  Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij de kosten voor de workshop a 185,- euro in rekening.

Dit evenement is verlopen

Activiteiten overzicht