Tweedaagse workshop: basis van een toekomstbestendig strategisch ontwikkelplan

Beschrijving

De ontwikkelingen, veranderingen en eisen in zorg en welzijn volgen elkaar snel op. Om de beoogde doelstellingen met uw professionals te blijven behalen is ook een toekomstgerichte en strategische benadering nodig van leren & ontwikkelen. 

Wat is uw visie op leren en ontwikkelen? Wat is een vruchtbare ontwikkelcultuur? Hoe maakt u ontwikkelen tot een onderdeel van het functioneren en presteren van uw organisatie, zodat het een bijdrage levert aan het behalen van uw doelstellingen? En hoe vertaalt u een abstracte strategische blik naar een concreet plan? 

We inventariseren uw huidige situatie en verdiepen ons in toekomstgericht ontwikkelen. Daarna bepalen we de urgente thema’s en werken deze uit. U wordt uitgedaagd om met een andere bril te kijken. Zo bouwt u stapsgewijs een aanzet tot een toekomstbestendig strategisch ontwikkelplan.

Resultaat

  • Strategische opleidingsplanning benaderd vanuit toekomstgericht ontwikkelen
  • Praktische handvatten om tot scherpe doelen te komen in verbinding met de doelstellingen van de organisatie 
  • Een concrete vertaalslag naar verschillende perspectieven
  • Een aanzet tot een strategisch ontwikkelplan voor uw organisatie

Begeleiding

Jeannot van Mierlo is adviseur en procesbegeleider bij Moon HRM.

Data

Maandag 30 mei en dinsdag 31 mei 2022 van 9:00 - 16:30 uur.

Datum en tijd

  • 30 mei 2022 van 09:00 - 16:30 uur

Locatie

Philharmonie
Oude Goirleseweg 167
5025 SB Tilburg

Deelnemers

  • minimaal 6
  • maximaal 10

HR-managers, HR-adviseurs, medewerkers opleiden, beleid en mobiliteit van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 3: Strategisch HRM en HRD.

Kosten

De workshop is gratis voor medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 3: Strategisch HRM en HRD.

U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 5 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 150 euro in rekening.