Transvorm Actueel: Flexibel beroepsonderwijs

Beschrijving

De arbeidsmarkt van zorg en welzijn heeft behoefte aan een versnelde instroom en doorstroom van medewerkers. Deze behoefte bestaat al langer, maar de coronacrisis benadrukt dit nog eens extra.

Flexibel opleiden is daarbij een belangrijk middel, het kan ervoor zorgen dat zij-instromers en carrièreswitchers snel(ler) aan de slag kunnen. Tegelijkertijd maakt flexibel opleiden het voor de huidige medewerkers mogelijk om te werken aan hun ontwikkeling en om hun inzetbaarheid te vergroten.

Tijdens deze editie van Transvorm Actueel staat de toepassing van mbo-certificaten/leereenheden centraal. Door op te leiden met mbo-certificaten zijn leereenheden landelijk erkend, ze worden vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daardoor hebben ze arbeidsmarktrelevantie. Werkgevers weten wat ze in huis halen als ze iemand met een mbo-certificaat aannemen. En (toekomstig) medewerkers die een leereenheid volgen kunnen direct aan de slag in het werkgebied waarvoor ze zijn opgeleid.

Sprekers

Erna Laclé (projectleider Flexibel Onderwijs RegioPlus) en Sandra Beunes (teamleider maatwerk- en contractonderwijs Summa College) vertellen u meer over de mbo-certificaten. Wat zijn het eigenlijk? Welke certificaten zijn er? En waarvoor kunnen ze gebruikt worden? Wat zijn de voorwaarden waaraan moet worden voldaan om ermee te kunnen werken? Zo krijgt u inzicht in de inmiddels geleerde lessen uit theorie en praktijk: wat zijn de do’s en don’ts, wat zijn de aanbevelingen en hoe kunt u hiermee in de praktijk aan de slag? 

Datum en tijd

  • 15 december 2021 van 09:30 - 11:30 uur

Locatie

Online. U ontvangt voor aanvang van het webinar een toegangslink.

Deelnemers

Leidinggevenden en medewerkers HRM en HRD van bij Transvorm aangesloten organisaties.

Let op: Er is veel belangstelling voor activiteiten. Om iedereen een kans te geven, verlenen we bij overinschrijving aan max. 1 deelnemer per organisatie toegang.

Kosten

Geen. U kunt uw deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 50 euro in rekening.