Tweedaagse masterclass: HR-projecten succesvol sturen

Beschrijving

Als HR-professional moet u meer dan ooit de juiste keuzes maken voor projecten en hun aanpak en moet u snel concrete resultaten leveren. Van u wordt gevraagd dat u op korte termijn met oplossingen en resultaten komt, die succesvol worden overgedragen naar leidinggevenden en teams. Bovendien moet dit veelal op afstand – zonder fysiek contact – worden aangestuurd en uitgevoerd.

Deze masterclass helpt u om urgente HR-projecten succesvol te sturen. U krijgt tools aangereikt om een project te definiëren en leert een projectplan met realistische planning te maken. Ook krijgt u inzicht in de interventies die u kunt inzetten om uw resultaten te behalen. U leert u hoe u belanghebbenden kunt managen in tijden waarin het uiterste van iedereen wordt gevraagd. U krijgt de mogelijkheid om aan de slag te gaan met een actueel project, zoals bijvoorbeeld het implementeren van een nieuw HR-systeem, wijzigen van arbeidsvoorwaarden of het opzetten van een nieuw functiehuis.

Leerresultaten

  • U heeft kennis van projectfasering en -aanpak.
  • U doet ervaring op in het snel maken van een projectdefinitie, projectplan en -planning.
  • U kunt projectrisico’s inschatten en heeft kennis over te nemen maatregelen om risico’s te voorkomen.
  • U heeft inzicht in het managen van verwachtingen van belanghebbenden, duidelijk communiceren op afstand en omgaan met weerstand.
  • U weet hoe u op de meest effectieve manier uw projectresultaten behaalt door de juiste interventies te plegen.
  • U heeft gewerkt aan een concrete projectaanpak voor een HR-vraagstuk dat nu speelt binnen uw organisatie.

Trainer 

Deze masterclass wordt verzorgd door Erik Marcelis, associate bij Bonte Bij, een netwerk van ervaren HR-professionals. Na jarenlange ervaring als HR-manager heeft hij zo’n vijf jaar geleden de overstap gemaakt naar HR project- en programmamanagement. De masterclass wordt georganiseerd door HR Academy.

Planning

De tweede bijeenkomst van deze tweedaagse masterclass is op 14 oktober van 9.00 tot 12.30 uur.

Datum en tijd

  • 7 oktober 2021 van 09:00 - 12:30 uur

Locatie

Online. U ontvangt voor aanvang van het webinar een toegangslink.

Deelnemers

HR-managers en HR-adviseurs van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 3: Strategisch HRM en HRD.

Kosten

De workshop is gratis voor medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 3: Strategisch HRM en HRD. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 150 euro in rekening.