Training: Van verzuim- naar inzetbaarheidsdenken - VOL

Beschrijving

Let op: het maximaal aantal aanmeldingen voor deze bijeenkomst is bereikt. Bij aanmeldingen plaatsen we u op de wachtlijst.

Mag ik dit vragen en is het slim om dat te doen? Wil ik dit wel weten? Wat als er iets aan de hand is? Last van verlegenheid? Bang om iets erger te maken door een verkeerd gevallen gesprek?

Leidinggevenden worden regelmatig geconfronteerd met een (onverwacht) verzuimprobleem van werknemers. Hoe pakt u dit aan en hoe activeert en versterkt u het probleemoplossend vermogen van medewerkers om gedoe en onnodige re-integratieactiviteiten te voorkomen?   

Activeren betekent het probleemoplossende vermogen van werknemers vergroten, door hen de verantwoordelijkheid over hun inzetbaarheid ‘terug te geven’. Deze training geeft de deelnemers kennis, inzichten én concrete handvatten om, met behoud van de werkrelatie, het activerende gesprek met werknemers aan te gaan. 

Programma

De dag begint met uitleg over de mogelijkheden om werknemers te laten nadenken over de ontstane situatie vanuit het perspectief van verminderde inzetbaarheid. 

We gebruiken de C6-methode (volledig AVG-proof), wat een leidraad biedt om de juiste vragen te stellen aan uw werknemers over de betekenis van hun verminderde inzetbaarheid voor het werk en de waarde die zij nog hebben voor het werk. U leert uw medewerkers zelf na te denken, zodat zij met voorstellen komen hoe zij willen omgaan met de consequenties van verminderde inzetbaarheid. Met minder arbeidsverzuim en meer werkvermogen als gevolg.

‘s Middags oefent u activeringstechnieken met een ervaren trainingsacteur. Aan de hand van ingebrachte leervragen ervaart u hoe u het probleemoplossend vermogen, zelfregie en eigenaarschap van werknemers kunt bevorderen. 

Resultaat

Na afloop van de training:

  • denkt u vanuit inzetbaarheid in plaats van verzuim; 
  • weet u hoe u activeringsgesprekken voert, waarmee u het probleemoplossend vermogen van medewerkers vergroot; 
  • ervaren uw werknemers dat zij in staat zijn regie te voeren over hun eigen situatie; 
  • oefent u nog meer invloed uit op het werkplezier in uw team;
  • heeft u concrete tools in handen om bij ieder activeringsgesprek te gebruiken.

Trainer

De dag wordt begeleid door trainer Gaston Dollevoet, partner bij DEXIS Arbeid en kerndocent bij Avans+. Hij is ook auteur van o.a. het boek Activeringsgesprekken, verzuim is ook gedrag van leidinggevenden.

Deelnemers ontvangen voor aanvang van de training een exemplaar van bovengenoemd boek van Gaston Dollevoet. Het boek bevat casusvoorbeelden, hulpvragen, gesprekstechnieken en structuren die helpen bij het voeren van effectieve activeringsgesprekken. Een perfecte voorbereiding op de training!

Datum en tijd

  • 10 maart 2022 van 09:00 - 16:30 uur

Locatie

De Philharmonie
Oude Goirleseweg 167
5025 SB Tilburg

Deelnemers

  • minimaal 6
  • maximaal 10

Casemanagers, verzuim- en inzetbaarheidscoördinatoren, HR-adviseurs en leidinggevenden van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 4: Duurzame inzetbaarheid.

Let op: Er is veel belangstelling voor activiteiten. Om iedereen een kans te geven verlenen we bij overinschrijving aan max. 1 deelnemer per organisatie toegang.

Kosten

De workshop is gratis voor medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 4: Duurzame inzetbaarheid. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 150 euro in rekening.