Kick-off Actieprogramma Behoud Zorgpersoneel

Beschrijving

In totaal 25 zorgorganisaties en -opleiders doen mee aan het Actieprogramma Behoud Zorgpersoneel. Samen proberen zij antwoord te vinden op de vraag: wat is de meest effectieve aanpak om zorgpersoneel voor de sector te behouden?

In de afgelopen jaren startten meer mensen met een opleiding in zorg en welzijn. Ook stapten werknemers uit andere sectoren over naar een loopbaan in de sector. 

Leerteams

Elke deelnemer aan het actieprogramma zet een eigen actie in die de komende 4 jaar op vaste momenten wordt gemonitord, geëvalueerd en bijgeschaafd waar nodig. Alle resultaten en ervaringen delen zij onderling in leerteams. Dit moet uiteindelijk resulteren in de meest effectieve aanpak voor het behoud van zorgpersoneel en zal uiteraard ook buiten het lerende netwerk van het actieprogramma gedeeld worden.

Drie thema’s

Afgelopen maanden hebben de deelnemers in online werksessies hun acties voor het actieprogramma voorbereid. De acties zijn gericht op een van de drie thema’s: onboarding, ontwikkelmogelijkheden en organisatieontwikkeling. Deze thema’s kwamen voort uit studies van Transvorm, Avans Hogeschool, ledencollectief IZZ, die samen met het Regioteam Werken in de Zorg ministerie Volksgezondheid Welzijn en Sport de initiatiefnemers van het actieprogramma vormen.

Programma

De kick-off wordt feestelijk aangekleed. Speciale gasten zijn Doekle Terpstra, voorzitter van de commissie Werken in de Zorg, en Sabine Uitslag, chief inspiration officer van Werkplezier in de Zorg. Zij komen inzichten delen en doen mee aan de paneldiscussie. Bij de start van de kick-off presenteert elk leerteam uit het actieprogramma zich in maximaal 2 minuten.

Datum en tijd

  • 17 mei 2021 van 10:15 - 12:15 uur

Locatie

Online. U ontvangt voor aanvang een toegangslink.

Deelnemers

De kick-off is bij te wonen door geïnteresseerden die werkzaam zijn bij een bij Transvorm aangesloten organisatie.

Kosten

Geen.