Leergang: Creëren beleid Duurzame Inzetbaarheid

Beschrijving

Deze leergang wordt dit jaar wegens succes alweer voor de zevende keer aangeboden. In twee dagen, met intervisie in de tussenliggende periode van 3 maanden, leert u als medewerker met aandachtsgebied Duurzame Inzetbaarheid een beleid duurzame inzetbaarheid voor de eigen organisatie te schrijven, bespreekbaar te maken en te implementeren.

De leergang maakt gebruik van een 4 stappenmethodiek waarbij de meest recente inzichten uit onderzoek en praktijk worden gebruikt. Daarmee neemt de kans op een succesvolle aanpak toe.

De nadruk ligt op het belang van:

  • positieve benadering met focus op mogelijkheden
  • projectleiderschap met lef
  • persoonlijke communicatie gericht op intrinsieke motivatie
  • de rol van leiderschap
  • organisatieomstandigheden en de wereld om ons heen

Tijdens de leergang gebruiken we kennis, maar zoeken we vooral naar een praktische toepassing met hulpmiddelen die direct ingezet kunnen worden.

Het ontwikkelen van een visie, de organisatiescan, een startnotitie, rollenspellen met sleutelfiguren, een stakeholder analyse, inzet van vragenlijsten, een activiteitenkalender en quickscans zijn daarbij mogelijke hulpmiddelen.

Organisatiescan 

Als voorbereiding op de leergang wordt een organisatiescan gemaakt. Tussen de trainingsdagen is er individueel overleg met de trainer om te komen tot een startnotitie en aanpak voor de eigen organisatie.

Ervaringen van eerdere deelnemers

“De training en het contact met vakgenoten hebben opgeleverd dat Duurzame Inzetbaarheid als onderwerp nu op tafel ligt in onze organisatie. We hebben een start gemaakt.”

“De basistraining Duurzame Inzetbaarheid gaf mij een methode om een beleidsvoorbereidende notitie te maken en ermee aan de slag te gaan. Ik werd vooral enthousiast om me verder te verdiepen in het thema duurzame inzetbaarheid door de nieuwe inzichten, hulpmiddelen en werkvormen. Daarnaast heb ik mijn netwerk verder uitgebreid.”

“Een zinvolle en zeer informatieve leergang, waarbij je toereikende handvaten krijgt om met duurzame inzetbaarheid binnen de organisatie aan de slag te gaan.”

"Goed theoretisch onderlegd verhaal. Goede opbouw, goede presentaties en nuttige praktijkvoorbeelden. We gaan hier in de toekomst zeker iets mee doen.”

Begeleiding

De leergang wordt begeleid door John Matthijs en Kees der Weduwe, beiden senior adviseurs duurzame inzetbaarheid bij Bewegen Werkt.

Datum en tijd

  • 12 oktober 2021 van 09:00 - 16:30 uur
  • 25 januari 2022 van 09:00 - 16:30 uur

Locatie

De Philharmonie
Oude Goirleseweg 167
5025 SB Tilburg

Deelnemers

  • minimaal 8
  • maximaal 15

HR- professionals van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 4: Duurzame inzetbaarheid, die zich bezighouden met duurzame inzetbaarheid.

Kosten

Geen. Commerciële partijen zijn uitgesloten van deelname. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 5 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 150 euro in rekening.