Transvorm Actueel 4 februari 2021

Mensen die werk doen dat waardevol voor hen is, voelen zich mentaal en fysiek gezonder, zijn productiever, verzuimen minder en zijn minder geneigd om op zoek te gaan naar ander werk. Werk als Waarde (Capability model) is een methode die op veel manieren effect heeft op de organisatie en het welzijn van de medewerkers.

Vraagstukken

Tijdens deze online editie van Transvorm Actueel liet Patricia van Casteren, registerpsycholoog Arbeid en Gezondheid bij Ascender, de deelnemers kennismaken met de grondbeginselen van de Werk als Waarde benadering. Deelnemers ervaarden dat het een instrument is om op een plezierige manier met medewerkers te praten over wat zij waardevol vinden en hoe zowel de organisatie als zijzelf daaraan kunnen bijdragen. Ze kregen ook een korte uitleg over de theoretische basis en er werd aandacht besteed aan de toepassing ervan in de praktijk van zorg en welzijn. 

Download de presentatie

Transvorm en Werk als Waarde

Sinds oktober 2019 werkt Transvorm, voor een periode van 5 jaar, samen met de Academische Werkplaats Arbeid en Gezondheid (AWAG) van Tranzo. Dit is het wetenschappelijk centrum voor zorg en welzijn van de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences, Tilburg University. Binnen de AWAG wordt actief samengewerkt tussen wetenschap en praktijk in onderzoek en kennisuitwisseling. In veel van het onderzoek staat het Capability model of Werk als Waarde model centraal.