Transvorm Actueel: innovatiesessie Zonder Zorg 2020

Niets is binnen de sector actueler en urgenter dan de personeelstekorten in Zorg en Welzijn. Transvorm Actueel op 25 oktober 2017 stond daarom geheel in het teken van actieprogramma Zonder Zorg 2020. We daagden frisse, scherpe en creatieve denkers uit om samen met ons aan concrete ideeën te werken die bijdragen aan het op korte termijn tegengaan van de tekorten. 

Innovatiesessie

Als werkvorm kozen we voor een Innovatiesessie van Ynnovate, een initiatief van de overheid om het innovatievermogen van publieke organisaties te vergroten. De kracht van deze sessie is dat het deelnemers uitdaagt om hun perspectief te veranderen, waardoor vernieuwende oplossingen voor het probleem worden gevonden. Ook zorgt het samenwerken aan oplossingen voor commitment en draagvlak bij het probleem en de realisatie van ideeën. Bij een innovatiesessie werkt een groep van maximaal 12 personen door middel van actieve en intensieve methodieken aan een out-of-the-box oplossing voor een specifiek vraagstuk.  

Het resultaat? Een aantal concrete ideeën die we na afloop van Transvorm Actueel samen verder uitwerken. In de december-editie van Transvorm Actueel gaan we in op de resultaten van de Innovatiesessie. 

Ideeën voortgekomen uit Transvorm Actueel: Innovatiesessie Zonder Zorg 2020 (pdf)

Meedenken?

Meedenken over de uitwerking van één van deze ideeën? Neem contact op met Arjenne van der Linden.