Transvorm Actueel 24 oktober: Beter (digitaal) werven in zorg en welzijn

De arbeidsmarkt voor zorg en welzijn is turbulent en ook de manieren waarop u kunt werven veranderen continu. Tijdens deze Transvorm Actueel stonden we stil bij beter werven op de korte en lange termijn. Het was een ochtend met veel inspirerende voorbeelden. Na het interactieve deel inventariseerden we de behoefte aan een leergang over werven en de inhoud daarvan.

De essentie van beter werven

Wat is de essentie van goed werven binnen de zorg? Hoe zorgt u voor goede werving op de korte en middellange termijn en relatiemanagement (employee relationship management) en werkgeversimago (employer branding) op de (middel)lange termijn? Op basis van onder meer de resultaten van het onderzoek 'Stand van Werven binnen de zorg' werd gekeken op welke wijze de aanwezigen hun werving konden optimaliseren op de korte termijn. Aan de orde kwamen het in kaart brengen van prioriteiten op korte termijn en werving op de middellange en lange termijn. 

Presentatie

De presentatie is gemaild naar de aanwezigen.

Over de spreker

Martijn Hemminga is adviseur, docent, spreker, auteur en ondernemer op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie, employer branding en recruitmenttechnologie. Hij adviseert, begeleidt en helpt werkgevers en opereert hierbij op het snijvlak van organisatie, communicatie en human resources. Hemminga richtte eind 2006 samen met Geert-Jan Waasdorp de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie op. Samen stonden zij ook aan de wieg van vakblad en -site vakmagazine Werf&.