Transvorm Actueel 21 februari 2018: Arbeidsongeschiktheid en de Europese privacywet

Met ingang van 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Bent u er al klaar voor? Hoe past u deze wetgeving toe in het begeleiden en volgen van uw arbeidsongeschikte medewerkers. 

Paul Lammerts  en Dennis van der Veen spraken over de nieuwe Europese Privacywet: de veranderingen, de risico’s en de valkuilen van de privacyregels rondom het begeleiden & beoordelen van arbeidsongeschikte medewerkers. Het was een interactieve sessie met vragen over onder andere de Autoriteit Persoonsgegevens en casemanagement.

Sprekers en presentatie - 1

Paul Lammerts adviseert werkgevers is jurist op het gebied van sociale zekerheid met uitgebreide kennis van verzuim & arbeidsongeschiktheid. Hij is gespecialiseerd in het aanvechten van UWV-beslissingen, tevens bedenker van Privacypoetser.nl.

Dennis van der Veen is directeur van Werkbaar Beter re-integratie-software. De laatste twee jaar verdiepte hij zich in de consequenties van de nieuwe privacywet GDPR, de impact voor werkgevers die een Eigen Regie-beleid voeren en de technische oplossingen voor privacy en data-portabiliteit onder de nieuwe wet- en regelgeving.

Presentatie Europese privacywet (pdf)

Verzuim, activering en inzetbaarheid 

Herman Evers en Marieke Schurink stelden voor Transvorm een weloverwogen aanbod samen rondom verzuim, activering en inzetbaarheid voor Activiteitenpakket 4 – Duurzame Inzetbaarheid. Daarmee kan uw organisatie aan de slag. Ze lichtten de onderdelen van het aanbod toe.

Sprekers en presentatie - 2

Herman Evers ondersteunt organisaties bij het ontwikkelen, inrichten en borgen van een Eigen Regiemodel op het gebied van verzuim, re-integratie, inzetbaarheid en preventie. Hij deelt zijn inzichten over nieuwe manieren van organiseren.

Marieke Schurink presenteert de expertise van het Vernet Netwerk, waarmee organisaties zicht krijgen op het verhaal achter de verzuimcijfers. Zij is arbeids-, en organisatiesocioloog en directeur/eigenaar van Vernet Netwerk. Dit netwerk informeert en inspireert P&O-, verzuim- en gezondheidsprofessionals, leidinggevenden en teamleden in de zorg- en welzijnssector op het gebied van verzuim en inzetbaarheid.

Presentatie verzuim, activering en inzetbaarheid (pdf)