Transvorm Actueel: Water naar de zee bij in- en uitdiensttreding

HR-medewerkers zijn vaak druk met het ondersteunen en uitvoeren van werving en selectie taken ten behoeve van het primaire proces. Tegelijkertijd worden ook exit interviews gehouden met vertrekkende medewerkers, vaak omdat het ‘moet’. Deze twee processen worden in de praktijk afzonderlijk behandeld en niet op elkaar afgestemd. Niet qua doorlooptijd en niet qua informatievoorziening. Hierdoor wordt veel onnodig werk verricht bij HR én in het primaire proces. Het lijkt soms op 'water naar de zee dragen'.

Procesverbetering

Peter Herku, expert op het gebied van procesverbetering met eigen middelen, ging hiermee met deelnemers aan de slag op 17 mei 2017. Tijdens deze Transvorm Actueel liet hij zien aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden dat het anders kan. Hij besprak o.a. de volgende thema's:

  • Feiten en fabels over werving en selectie
  • HR-proces en de KPI’s – is meten altijd weten?
  • Exit interviews en de toegevoegde waarde
  • 5 praktische tips voor betere afstemming

Tijdens deze interactieve workshop kregen deelnemers praktische tips in het efficiënt afstemmen van processen rondom de in- en uitstroom. 

Over Peter Herku

Peter Herku is auteur, trainer en coach op het gebied van werkprocesverbetering in primaire en ondersteunende organisatieonderdelen. Hij is gespecialiseerd in de praktische toepassing van verbetermethodes om meer werkplezier te bereiken bij medewerkers, om de klantverwachtingen te overtreffen en ook nog financieel positief resultaat te boeken. Zijn technische en financiële achtergrond gecombineerd met jarenlange ervaring in verschillende sectoren zorgen ervoor dat kwaliteitsverbetering, tijdsbesparing en lagere kosten elkaar niet uitsluiten, maar juist versterken. 

Presentatie

Deze editie van Transvorm Actueel gemist of alles nog eens rustig nalezen? Hieronder vindt u de presentatie:

Presentatie Transvorm Actueel: Water naar de zee bij in- en uitdiensttreding