Transvorm Actueel 16 september 2020

“Als iedere deeltijdwerker in de zorg gemiddeld een uur per week meer zou werken, kan dat een oplossing zijn voor de personeelstekorten in de sector”, denkt Wieteke Graven van Stichting het Potentieel Pakken.

Tijdens de digitale editie van Transvorm Actueel lieten we u zien hoe u de gigantische flexibiliteit en veerkracht van medewerkers in coronatijd kunt vasthouden.

We gingen ook in gesprek met organisaties die actief zijn met dit thema, waaronder Thebe, Zorggroep Elde Maasduinen, het Jeroen Bosch Ziekenhuis en ’s Heeren Loo. 

Download de presentatie

Sprekers

Wieteke Graven is ambassadeur van het thema ‘Meer uren werken’ van Stichting het Potentieel Pakken. Zij houdt zich al enkele jaren bezig met de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt, en sinds kort met het thema deeltijdwerk in de zorg.

Marijke Roskam is (digitale) dagvoorzitter en heeft meerdere keren bijeenkomsten geleid over dit onderwerp. Zij helpt ons om samen een goed online gesprek te voeren en hiermee de mogelijkheden van dit thema te verkennen. 

De bijeenkomst werd georganiseerd in samenwerking met het Actie Leer Netwerk (ALN). Zij helpen partijen die met vernieuwende initiatieven de personeelstekorten aanpakken. Zo draagt het bij aan voldoende en goed toegeruste medewerkers in zorg en welzijn.