Home » Thema » Beeldvorming & imago

Om nu en in de toekomst in de vraag naar personeel te kunnen voorzien, is het nodig te investeren in het imago van de sector. Transvorm ontwikkelt en coördineert campagnes, uitgaves en andere activiteiten om een realistisch en positief beeld van werken en leren in Zorg en Welzijn uit te dragen.

Jongerencampagne

De sector Zorg en Welzijn in Noord-Brabant krijgt een tekort aan zorg- en welzijnsmedewerkers, vanaf niveau 4 in werkvelden zoals ouderenzorg en gehandicaptenzorg. Met de campagne Een stap in de toekomst laat Transvorm middelbare scholieren kennismaken met de diversiteit, veelzijdigheid en aantrekkelijkheid van (nieuwe) beroepen in Zorg en Welzijn.

Zorg & Techniek

De vakgebieden Zorg en Techniek gaan steeds meer samen. Transvorm ontwikkelde samen met TechXperience een lesprogramma om scholieren kennis te laten maken met zorg én techniek. Want juist uit een kinderlijke manier van benaderen komen heel logische ideeën voort.

Week van Zorg en Welzijn 

Tijdens de jaarlijkse Week van Zorg en Welzijn kunnen duizenden belangstellenden een kijkje achter de schermen van de sector nemen. In deze week wordt het werken en leren in de sector met allerlei activiteiten onder de aandacht gebracht. Doel is op zelfbewuste en strijdvaardige wijze te laten zien dat de sector, ondanks de vele bezuinigingen, werkt aan de toekomst.

Special Week van Zorg en Welzijn

Voorafgaand aan en tijdens de Week van Zorg en Welzijn wordt een intensieve publiciteitscampagne gevoerd. Een belangrijk onderdeel daarvan is de bezorging van een krantenmagazine bij zo’n 900.000 huishoudens in Noord-Brabant.