Home » Pakketten » Activiteitenpakket 4 - Duurzame inzetbaarheid

Medewerkers zijn volgens de SER duurzaam inzetbaar als zij beschikken over een goed werkvermogen, een grote employability en een hoge vitaliteit.

  • Werkvermogen: de mate waarin een werknemer fysiek, psychisch en sociaal in staat is om te werken.
  • Employability: het vermogen van een werknemer om zichzelf professioneel te blijven ontwikkelen en daardoor aantrekkelijk wordt of blijft voor de arbeidsmarkt.
  • Vitaliteit: de mate waarin een werknemer energiek is, motivatie, veerkracht en doorzettingsvermogen heeft.

Activiteiten duurzame inzetbaarheid

Door de veranderende arbeidsmarkt krijgt duurzame inzetbaarheid een steeds prominentere plek binnen het strategisch HRM-beleid. Transvorm ondersteunt bij het inrichten en uitvoeren van beleid rondom duurzame inzetbaarheid. We organiseren diverse activiteiten op dit gebied. Deze zijn voor 2018 onderverdeeld in 4 thema’s:

Kennis delen

Transvorm deelt ook op andere manieren kennis rondom duurzame inzetbaarheid:

  • Voor medewerkers en professionals op het gebied van HRM en Arbo is de landelijke kennissite blijfinzetbaar.nl beschikbaar. Deze site bevat actuele informatie, voorbeelden, de visie van wetenschappers, etc. Kortom: een inspirerende kennissite.
  • Daarnaast houdt Transvorm jaarlijks een peiling duurzame inzetbaarheid onder de leden. Deze geeft inzicht in de stand van zake rondom dit thema.