Home » Pakketten » Activiteitenpakket 1 - Werving » Arbeidsmarktcampagne ministerie van VWS: Ik Zorg.

De sector zorg en welzijn startte op 1 november 2018 de landelijke campagne Ik Zorg. De campagne is een onderdeel van het brede arbeidsmarktprogramma Werken in de Zorg van het ministerie van VWS. De doelgroepen zijn zij-instromers, herintreders, scholieren en andere geïnteresseerden. Transvorm dacht mee over de invulling van de campagne.

De campagne moet het imago van zorg en welzijn verbeteren en wijzen op de diversiteit aan mogelijkheden om te werken in de sector. De krapte op de arbeidsmarkt betekent dat er mensen nodig zijn die kiezen voor een (duurzame) loopbaan in de sector.

Verhalen uit zorg en welzijn

Mensen die in zorg en welzijn werken staan centraal in de Ik Zorg-campagne. Afgelopen zomer werden medewerkers gefotografeerd en geïnterviewd over wat ze doen, waar ze trots op zijn en wat anderen moeten weten over werken in zorg en welzijn. Honderden foto's en verhalen worden gebruikt voor de landelijke publiekscampagne. Zo zien mensen van buiten de sector dat werken in zorg en welzijn meer inhoudt dan ze wellicht denken.

Landelijke vacaturewebsite

De verhalen, contactgegevens en algemene informatie over beroepen en opleidingen in zorg en welzijn zijn verzameld op de website Ontdekdezorg.nl. Hiernaast hebben de landelijke werkgeversorganisaties een vacaturewebsite ontwikkeld: Ontdekvacaturesinzorgenwelzijn.nl. Hier publiceren Transvorm en twaalf andere regionale werkgeversorganisaties alle vacatures die op hun vacaturesites staan.

Regionaal: IK ZORG-contactpunt

Mensen die door de campagne geïnteresseerd raken in (werken in) zorg en welzijn, nemen contact op met een landelijk of regionaal contactpunt. In Noord-Brabant neemt het Supportteam Zorg & Welzijn die taak voor haar rekening. Het Ik Zorg-contactpunt in Eindhoven bemannen zij samen met werkgevers uit de regio. Hier vindt u de informatiepagina die voor zij-instromers en andere geinteresseerden is ingericht. 

Activiteitenkalender op BrabantZorg.Net

Aan de vacaturesite Brabantzorg.Net is een activiteitenkalender toegevoegd. Hier kunnen bij Transvorm aangesloten organisaties hun wervingsactiviteiten publiceren. De activiteiten die u plaatst, zijn ook te zien op de overzichtspagina van de organisatie.

Bekijk de handleiding voor het plaatsen van activiteiten

Aansluiten met eigen arbeidsmarktcommunicatie

Het is mogelijk om uw eigen arbeidsmarktcommunicatie te laten aansluiten bij de Ik Zorg-campagne. Daarvoor heeft het ministerie van VWS een gebruiksaanwijzing en digitale middelen ontwikkeld. Hieronder vindt u de Quick Guide. Wilt u logo's of ander beeldmateriaal uit de campagne toepassen in uw eigen digitale of gedrukte media? U vind al het materiaal hier. 

Bekijk de Quick Guide 

Oriëntatiebanen voor nieuwe medewerkers en zij-instromers

In de cao VVT zijn afspraken gemaakt over het bevorderen van instroom van nieuwe medewerkers en zij-instromers met een zogenaamde ‘oriëntatiebaan’. Hierdoor kunnen mensen in een korte periode kennis maken met het veelzijdige werk in de VVT-sector. Het is bedoeld als aanloop naar een reguliere baan of opleiding in de zorg. 

Zet uw organisatie al oriëntatiebanen in of bent u hiermee bezig? Neem dan contact op met de strategisch adviseur in uw regio. Transvorm heeft, in het kader van de Ik Zorg-campagne, graag een beeld van de beschikbare oriëntatiebanen in Noord-Brabant.

Meer weten?

Hein Eberson
Adviseur Digitale Media
T
088 144 40 00
M
06 211 437 82
Monique Kuipers
Strategisch Adviseur/projectleider
T
088 144 40 00
M
06 868 228 87