Crisisscholing: Ziekenhuizen

Vanwege de coronacrisis bieden diverse partijen extra hulp door het gratis beschikbaar stellen van e-learnings en andere digitale hulpmiddelen. Sommigen rechtstreeks beschikbaar, anderen zijn beschikbaar via een gratis inlog (zonder persoonsgegevens) of via de mail.

  • Crisisscholing Ziekenhuizen: voorbeeldinstructies voor crisisscholing om op korte termijn oud-zorgprofessionals bevoegd en bekwaam te maken binnen ziekenhuizen. Bron: Projectgroep 'Extra handen aan bed', met dank aan JWC en CWZ.
  • Richtlijnen voor zorgmedewerkers binnen ziekenhuis. Advies over de wijze waarop het ziekenhuis het beste kan omgaan met de inzet van zorgprofessionals die 1. recent in één van de risicogebieden met circulatie van het nieuwe coronavirus zijn geweest of 2. in het ziekenhuis mogelijk in (onbeschermd) contact zijn geweest met een patiënt die besmet bleek met het nieuwe coronavirus. Bron: NVZ en RIVM
  • In samenspraak met het NVIC bestuur heeft een aantal collega’s uit het Franciscus Gasthuis & Vlietland, het OLVG, het Reinier de Graaf Gasthuis en het Haaglanden MC een op ARDS- en corona problematiek geënte opfriscursus gemaakt. Deze cursus bestaat uit drie delen en duurt ca. 1,5 uur. De cursus is bedoeld voor alle artsen die mee gaan werken op de intensive care afdeling en hun kennis willen opfrissen. Bron: Nederlandse Vereniging voor Intensive Care.

  • De Nederlandse Internisten Vereniging heeft een e-learning interne geneeskunde rondom covid-19 voor niet-internisten. In deze korte cursus kunnen basisartsen en specialisten hun basiskennis opfrissen, zodat zij inzetbaar zijn ten tijde van COVID-19. De materialen zijn ontwikkeld om waar te kunnen nemen op de afdeling onder supervisie van een internist.
  •  I.v.m. de coronacrisis 4 weken lang gratis toegang tot de e-learning academy met 400 modules voor het OK-team in 2D of 3D. Het omvat een volledige opleidingscurriculum van AIOS chirurgie, modules voor operatieassistenten en coassistenten. Externen kunnen zich registreren en vervolgens met hun account gratis inloggen.

  • Het Jeroen Bosch Ziekenhuis stelt voor externe zorgprofessionals de protocollen en een webinar rondom COVID-19 beschikbaar.

     

Meer?

We houden dit overzicht graag compleet en up-to-date. Kent u relevante toepassingen die nog niet in het overzicht staan? Geef ze door aan Martin van Berloo, beleidsmedewerker Strategische Analyse.