Crisisscholing: Mentale gezondheid

Vanwege de coronacrisis bieden diverse partijen extra hulp door het gratis beschikbaar stellen van e-learnings en andere digitale hulpmiddelen. Sommigen rechtstreeks beschikbaar, anderen zijn beschikbaar via een gratis inlog (zonder persoonsgegevens) of via de mail.

  • Het e-book ‘Zorgen voor professionals’ is geschreven door professionele coaches en bevat tips voor professionals die onder grote druk moeten werken: voor de voorbereiding, als je midden in de crisis zit, voor de debriefing en voor de omgang met je kinderen. Bron: Zorgen voor professionals.
  • GGz Breburg en Amphia hebben hun kennis en ervaringen gebundeld om pieken in burn-out en PTTS te voorkomen. De website vergeetjezelfniet.nu biedt een hulppakket voor alle zorgorganisaties in Nederland met als doel de mentale veerkracht van medewerkers te versterken. 

  • Combineren werk en mantelzorg ten tijde van coronaZowel leidinggevenden als werkende mantelzorgers hebben het zwaar door het combineren van (thuis)werk & mantelzorg. Werk&Mantelzorg zocht uit waar leidinggevenden en werkende mantelzorgers tegenaan lopen én geeft tips hoe je samen om kunt gaan met de situatie.

  • Extra mentale steun voor zorg en welzijn met ‘Sterk in je Werk’CNV Zorg & Welzijn en de 14 regionale werkgeversorganisaties (waaronder Transvorm) verenigd in RegioPlus, bieden extra ondersteuning voor medewerkers in zorg en welzijn die in het werk geconfronteerd worden met corona. Professionele coaches bieden op vrijwillige basis extra mentale coaching en een luisterend oor, en verwijzen zo nodig door naar gespecialiseerde hulp.

Meer?

We houden dit overzicht graag compleet en up-to-date. Kent u relevante toepassingen die nog niet in het overzicht staan? Geef ze door aan Martin van Berloo, beleidsmedewerker Strategische Analyse.