Coronabanen

Met de subsidieregeling Coronabanen in de Zorg maakt de overheid bijna 5000 fulltime coronabanen mogelijk. De regeling is op 19 februari 2021 gepubliceerd in de Staatscourant en loopt na verlenging tot en met 31 december 2021. Voor periode 2 is € 40 miljoen beschikbaar. 

De meest recente informatie over de regeling in ontwikkeling vindt u op de website Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen

Coronabanen

Coronabanen zijn gesubsidieerde banen waar geen of beperkte scholing voor nodig is. Ze zijn bedoeld voor de tijdelijke inzet van ondersteunend personeel dat verlichting kan bieden in de werkdruk. Er zijn twee soorten: 'coronabaan algemeen' en 'coronabaan met opleiding'.

Het tekort aan gediplomeerd personeel verandert niet door de komst van coronabanen, maar kan helpen om het werk anders te organiseren om zo uw vaste zorgpersoneel wat meer vrij te spelen. 

Extra handen voor de zorg

Extra Handen voor de Zorg koppelt werkzoekenden met en zonder zorgopleiding aan zorgorganisaties. Via extrahandenvoordezorg.nl kunnen organisaties hun vacature voor een coronabaan aanmelden. 

Meer weten?

Neem contact op met Marlous van Os of stuur een e-mail naar extrahandenvoordezorg@transvorm.org.