Arbeidsrecht

Het coronavirus brengt vele arbeidsrechtelijke vragen met zich mee, bijvoorbeeld over

  • arbeidsvoorwaarden
  • verlof
  • de omgang met tijdelijke contracten enz.

Helaas kan Transvorm hierin niet adviseren. Daarvoor zijn de vraagstukken en bijbehorende antwoorden te specialistisch. Ze vallen buiten ons reguliere aandachtsgebied. We beperken ons daarom tot een overzicht van informatiebronnen en adviseren u om bij arbeidsrechtelijke vragen professioneel advies in te winnen.

Loopt u bij het oplossen van vraagstukken tegen grenzen of onmogelijkheden aan die u als individuele organisatie niet kunt oplossen ? Geef ze wel door aan Transvorm! Als we meerdere signalen krijgen kunnen we onderzoeken of een oplossing op landelijk niveau te vinden is via RegioPlus (het landelijke samenwerkingsverband van regionale werkgeversorganisaties) of via het Regioteam van het Ministerie van VWS.

Informatiebronnen arbeidsrecht

Algemene Werkgeversvereniging Nederland

Een speciale pagina van Algemene Werkgeversvereniging Nederland waarop zij werkgevers informeert over de consequenties van het coronavirus en een pagina met veelgestelde vragen.

Brancheorganisaties

De meeste brancheorganisaties hebben voor iedereen toegankelijke pagina’s waarop zij informatie geven over de rechten en plichten van werkgevers en werknemers in relatie tot het coronavirus. Bekijk de website van uw brancheorganisatie voor meer informatie. 

Vakbonden

De vakbonden geven voor iedereen toegankelijke informatie over wat je als werknemer moet weten over werk & corona.

Overige informatiebronnen 

3 veelgestelde HR-vragen

Het coronavaccin roept ook bij HR en werkgevers nog veel vragen op. XpertHR beantwoord op de website 3 veel gestelde HR-vragen. Tip: download ook de whitepaper onder het artikel van XpertHR.

Meer

We houden dit overzicht graag compleet en up-to-date. Kent u relevante informatie die nog niet in het overzicht staan, of ziet u verouderde informatie? Geef het door aan Martin van Berloo, beleidsmedewerker Strategische Analyse.