Transvorm Actueel: De zin en onzin van de inzet van technologie in zorg en welzijn - geannuleerd

Beschrijving

Let op: deze bijeenkomst is geannuleerd. Dit naar aanleiding van het advies dat het RIVM heeft uitgebracht ten aanzien van het coronavirus in Noord-Brabant. Als netwerkorganisatie binnen zorg en welzijn willen we onze verantwoordelijkheid nemen en zeker niet bijdragen aan verdere verspreiding van het virus. De prioriteit in de sector ligt nu bij het beschermen van de patiënten, bewoners, cliënten en medewerkers en bij het niet extra belasten van (het personeel van) de bij ons aangesloten zorgorganisaties. Als er een nieuwe bijeenkomst wordt gepland worden deelnemers daar door middel van e-mail van op de hoogte gehouden. Via deze website blijft u op de hoogte van de actuele situatie.

De maatschappij verandert, technologie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Welke vraagstukken kunnen worden opgelost met technologie? En is technologie wel de oplossing?

In het GET-lab van Avans Hogeschool ervaren zorgverleners hoe je (sociale) technologie op een waardevolle manier inzet in de zorg voor bijvoorbeeld ouderen. Tijdens deze bijeenkomst delen José Ermers en Miranda Rotmensen van het GET-lab hun kennis over het zinvol inzetten van technologie in het maatschappelijke werkveld.

Over GET-lab

In de GET-lab's op de Bredase Hogeschoollaan en de Bossche Onderwijsboulevard komen onderwijs, onderzoek en het werkveld samen. Het doel is om krachten te bundelen en een plek te bieden waar (toekomstige) zorgprofessionals zich ontwikkelen tot hulpverleners die zorg op maat leveren met behulp van technologie.

Partners uit de praktijk leveren een bijdrage aan de invulling van het lab. Bijvoorbeeld zorgorganisaties Thebe, Surplus en GGD West-Brabant. Zij gaan in op vragen zoals: welke ontwikkelingen worden in de toekomst steeds belangrijker? Waar hebben cliënten en zorgverleners behoefte aan? Medewerkers van deze organisaties spijkeren hun kennis over zorgtechnologie bij in de aangeboden workshops.

Programma

Bent u benieuwd welke mogelijkheden sociale technologie uw organisatie kan bieden? Na deze interactieve bijeenkomst bent u bijgepraat over de mogelijke inzet van sociale technologie binnen uw organisatie. U heeft kennis over de verschillende vormen van technologie en vooral bij welke vraagstukken en problemen het een oplossing kan zijn. U leert welke stappen u onderneemt voor een goede implementatie van nieuwe technologie voor de cliënt en voor de medewerkers.

Datum en tijd

  • 18 maart 2020 van 09:00 - 12:00 uur (verlopen)

Locatie

Transvorm
Spoorlaan 171
5038 CB Tilburg

Deelnemers

Geïnteresseerden die werkzaam zijn bij Transvorm aangesloten organisaties.

Kosten

Geen. Commerciële partijen zijn uitgesloten van deelname. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 50 euro in rekening.