Transvorm Actueel: De btw-aspecten van in- en uitleen van personeel in zorg en welzijn

Beschrijving

Het is geen geheim dat werkgevers in de sector zorg en welzijn te kampen hebben met een personeelstekort. Door het delen van personeel kunnen medewerkers slimmer worden ingezet en krijgen ze ook nog eens meer loopbaankansen. Keerzijde hiervan is dat als uitgangspunt btw moet worden berekend over het onderling in- en uitlenen van personeel. Hierdoor kost het in veel gevallen geld om samen te werken. Maar deze verplichting om btw te berekenen gaat niet altijd op...

Programma

Na deze interactieve bijeenkomst weet u de laatste stand van zaken over de btw-aspecten bij het in- en uitlenen van personeel in de zorg- en welzijnssector. Tijdens de bijeenkomst leert u hoe u de btw-wetgeving moet interpreteren. Daarbij komt u erachter welke aspecten bij uitleen of een opdracht van belang zijn. Er is genoeg ruimte om casusposities van de deelnemers te behandelen. Twijfelt u of een huidige uitleen of opdracht wel vrijgesteld is van btw? Geef de casus dan zo gedetailleerd mogelijk door via Liesbeth Verstegen (projectleider bij Transvorm). Dan bespreken we deze tijdens de bijeenkomst samen.

 

Wat kunt u verwachten?

  • Een korte introductie van de basis van de btw;
  • Toelichting op relevante btw-zorgvrijstellingen (toegespitst op de organisaties van de deelnemers);
  • Bespreking van de verschillende vormen van de (btw-vrijgestelde) ter beschikking stelling van personeel;
  • Bespreking van casusposities;
  • Brainstormsessie.

Sprekers

Eduard Flinterman en Stan Veeke verzorgen de bijeenkomst. Zij zijn als btw-specialist werkzaam bij PwC en richten zich in hun dagelijkse advisering op publieke sector en meer specifiek op de zorgmarkt. 

Datum en tijd

  • 19 februari 2020 van 09:00 - 12:00 uur (verlopen)

Locatie

Transvorm
Spoorlaan 171
5038 CB Tilburg

Deelnemers

HR-professionals, directeuren en bestuurders en financiële medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties.

Kosten

geen. Commerciële partijen zijn uitgesloten van deelname. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 50 euro in rekening.

Dit evenement is verlopen

Activiteiten overzicht