Training ‘In 5 stappen naar een flexibele organisatie' - GEANNULEERD

Beschrijving

Let op: vanwege de ontwikkelingen rondom corona is deze bijeenkomst geannuleerd. Deelnemers ontvangen hierover bericht van Transvorm. Houd het activiteitenoverzicht in de gaten voor een nieuwe datum.

Net als alle andere organisaties moeten ook zorgaanbieders hun organisatie flexibel inrichten. Daar zijn verschillende redenen voor. 

De ‘traditionele’ wijze gekenmerkt door functionele opsplitsing van processen in onder andere afdelingen en diensten met functies die een specifieke bijdrage leveren, brengt veel complexiteit met zich mee. Het leidt tot meer hiërarchie en daarmee tot veel regels en overleg. Deze organisaties zijn minder makkelijk veranderbaar en leren ook moeilijk. En het ‘zicht’ op de klant(behoeften) wordt bemoeilijkt door alle regels en de beperkte invalshoek van de functie(s). 

De behoefte aan meer wendbaarheid en flexibiliteit is groot, iets waar veel organisaties mee worstelen. Want hoe word je dan meer wendbaar zonder in de valkuil van ‘zelforganisatie’ te vallen? 

We besteden in deze masterclass aandacht aan vormen van proces-, project- en netwerkmatig organiseren. Hoe kan dat worden verbonden met inzetbaarheid van mensen, met werken in teams en welke verander- en implementatiewerkwijze past bij de ontwikkeling van een functionele (traditionele) organisatie naar een meer wendbare?

In deze training leert u:

 • wat wendbaarheid van zorgorganisaties concreet betekent;
 • hoe uw eigen organisatie wendbaarder kan worden;
 • hoe flexibel organiseren kan worden ingevuld.

Programma

Aan de orde komen onder meer:

 • verschillende wijzen van organiseren en verschillende organisatiemodellen;
 • hoe cultuur kan worden veranderd door andere wijzen van organiseren;
 • hoe empowerment, zelforganisatie en teamontwikkeling bijvoorbeeld door job crafting, kan worden ingezet om een wendbare organisatie te ontwikkelen;
 • hoe teams effectief kunnen werken. Bijvoorbeeld bij zelforganiserende teams;
 • hoe leidinggevenden een cruciale rol spelen bij flexibel organiseren;
 • agile organiseren van HR (-processen).

Daarnaast wordt stilgestaan bij opgavegericht werken en het organiseren en werken in projecten en de bijbehorende transitie van functies naar rollen. Met aandacht voor moderne manieren van performance- en talentmanagement en belonen.

Sprekers

Deze masterclass wordt verzorgd door Jan Tjerk Boonstra (principal consultant) en Reinier Mak (senior organisatieadviseur) van Human Capital Group.

Datum en tijd

 • 15 oktober 2020 van 09:00 - 12:30 uur (verlopen)

Locatie

Online. U ontvangt voor aanvang van het webinar een toegangslink.

Deelnemers

 • minimaal 6
 • maximaal 14

HR-managers, lijnmanagers, beleidsadviseurs en overige geïnteresseerden van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 3 - Strategisch HRM en HRD. Bij grote interesse wordt een maximum aantal deelnemers per organisatie gehanteerd.

Kosten

Geen. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 150 euro in rekening.

Dit evenement is verlopen

Activiteiten overzicht