Werkconferentie 'Samen slimmer organiseren Zuidoost-Brabant'

Beschrijving

Transvorm liet recent een voorbereidend onderzoek onder diverse zorgorganisaties in de arbeidsmarktregio Zuidoost-Brabant uitvoeren, met als onderwerp ‘Innovatieve inzet van personeel in de zorg’. Adviesbureau Wise up, gespecialiseerd in het oplossen van arbeidsmarktknelpunten, voerde het onderzoek uit.

Aanleiding

Aanleiding voor het onderzoek was dat een aantal organisaties overtuigd is dat huidige acties in kader van de uitvoering RAAT niet voldoende zijn.  Delen en uitwisselen De conclusie uit gesprekken die Wise up voerde: het online onderling delen en uitwisselen van beschikbaar personeel is wenselijk. Voorbeelden hiervan zijn platforms voor bijv. het delen van woonruimte (Airbnb), auto’s (Greenwheels) en spullen (Peerby). Deze best practices zijn met een beetje omdenken ook in te zetten voor het oplossen van de personeelstekorten in zorg en welzijn.  

Samen slimmer organiseren

Het onderzoek maakt duidelijk dat we samen slimmer moeten organiseren en omgaan met personele inzet. Het concretiseren van de resultaten uit het onderzoek behoort daarmee onder de ontwikkellijn 'Samen slimmer organiseren' van het sectorale RAAT Zuidoost-Brabant. Het sectorale RAAT en daarmee ook deze werkconferentie, is vorige week geaccordeerd tijdens de Regiegroep HRM Zuidoost-Brabant.  

De werkconferentie

Doel van de werkconferentie is om, tijdens een inspirerend en interactief programma, de conclusies uit het onderzoek met u te delen en samen te onderzoeken hoe we de ambities waar kunnen maken. We verzamelen graag een groep zorg- en welzijnsorganisaties die samenwerkt aan een deelplatform van personeel als pilot. Deze kan dan bij succes verder uitgewerkt worden.  

Voorafgaand aan de werkconferentie ontvangt u voorbereidende stukken en het definitieve programma.  

Datum en tijd

  • 27 november 2019 van 13:00 - 17:00 uur (verlopen)

Locatie

Strijp-S
(de exacte locatie ontvangt u in de bevestigingsmail)

Deelnemers

Bestuurders en HR-managers van zorg- en welzijnsorganisaties uit de regio Eindhoven, op uitnodiging.

Dit evenement is verlopen

Activiteiten overzicht