Bijeenkomst Kenniskring HR: Value Based HR

Beschrijving

Professionals in HRM beschikken over een eigen netwerk: de Kenniskring HR Zorg. Transvorm ondersteunt dit netwerkinitiatief voor de regio Zuid-Nederland. De Kenniskring HR Zorg zet zich in voor inspirerende, leerzame en creatieve ontmoetingen. Iedere HR-professional die in de sector zorg en welzijn in Zuid-Nederland (Brabant/Zeeland) werkt, kan aansluiten.

Tijdens deze bijeenkomst van de Kenniskring HR Zorg houden we ons bezig met Value Based Health Care (VBHC). Ook wel ‘Waardegedreven zorg’, ‘Zinnige Zorg’ of ‘Patiënt centraal’ genoemd.

Vaak wordt daarbij gedacht in termen van andere manieren van werken, andere organisatie-inrichting en meer aandacht voor samenwerken vanuit meerdere disciplines. Waarneembaar is dat functies veranderen, de roep om minder regels en richtlijnen toeneemt en vermindering van de administratieve werklast gewenst is.

Value Based HR

Ook voor HR-beleid betekent dit het nodige. Daar waar professionals meer ruimte krijgen om invulling te geven aan hun vak, neemt ook de vraag toe om te ontschotten en beleidsregels af te schaffen. Deze ochtend gaan we in op de vraag hoe je dat doet, als je ook weet dat een ander fundament gewenst is en wet- en regelgeving in de weg kunnen staan om het anders te gaan doen. 

Geert Desmet (adjunct professor TIAS) neemt ons mee om het gedachtengoed van VBHC om te zetten naar Value Based HR, om daarmee ook het werkplezier en de bedoeling van het HR-vak in de schijnwerpers te zetten. Hij doet dit door strategie te verbinden aan de uitvoering.

Ben je erbij?

We vinden het fijn als je uiterlijk 5 juni laat weten of je 14 juni komt. Je kunt je aanmelden via onderstaande aanmeld-knop. Eventuele dieetwensen kun je vermelden bij ‘Opmerkingen’.

Datum en tijd

  • 14 juni 2019 van 09:00 - 13:00 uur (verlopen)

Locatie

Wijkcentrum Windkracht5
Deltalaan 140
5247 JT Rosmalen

Deelnemers

Deze bijeenkomst is alleen bedoeld en gratis voor HRM-professionals die aangesloten zijn bij de Kenniskring HR Zorg. Het netwerk telde eind 2018 ongeveer 45 deelnemers. Lees meer over deelname aan de Kenniskring HR Zorg.

Introducés zijn van harte welkom.  Je kunt introducés aanmelden via de aanmeld-knop hieronder.

Kosten

Deze bijeenkomst is gratis voor HRM-professionals die aangesloten zijn bij de Kenniskring HR Zorg. 

De kosten voor een introducé bedragen 50 euro per persoon.

Dit evenement is verlopen

Activiteiten overzicht