Workshop 'Maak opbrengsten, oorzaken en kosten van verzuim en preventie inzichtelijk'

Beschrijving

U hebt het verzuimproces goed op orde, maar vraagt zich af of het nog beter kan. Op verschillende punten kan winst worden behaald.

1. Kosten in beeld

Het verzuim lijkt iets te zijn dat ons overkomt. Gelukkig is dat vaak niet zo. Verzuim kun je ook zien als een productieproces, dat redelijk goed planbaar is. Je kunt berekenen hoeveel probleemanalyses er waarschijnlijk zullen komen en hoeveel werklast de Wvp-activiteiten met zich meebrengen.

In de workshop leert u hoe u inzicht krijgt in de caseload voor de leidinggevende, de casemanager, de bedrijfsarts, etc. 

2. Opbrengsten in beeld

Verzuimende medewerkers kunnen ook heel wat opbrengen. In de workshop behandelen we de opbrengst van het verzuimproces. Met het Vernet-overizcht Active wordt zichtbaar wanneer, hoeveel en in welke mate medewerkers weer inzetbaar zijn.

3. Oorzaken in beeld

Met het risicomanagementmodel onderzoekt u de oorzaken van het verzuim, en of deze beinvloedbaar zijn. U leert de integratie tussen de RI&E/PMO en het verzuim tot stand te brengen, waardoor een levende risico-inventarisatie ontstaat.

U krijgt een model waarmee de bedrijfsarts het inzicht in de relatie tussen oorzaken en gevolgen kan vastleggen en rapporteren. Na verloop van tijd kunt u eenvoudig trends filteren en aan de slag met preventie.

Datum en tijd

  • 24 oktober 2019 van 09:30 - 13:00 uur (verlopen)

Locatie

Spoorlaan 171
5038 CB Tilburg

Deelnemers

Deze workshop is bedoeld voor experts (HR, P&O, arbeidsdeskundigen en casemanagers) op het gebied van verzuim, activering en inzetbaarheid. 

Kosten

Deze workshop is gratis voor medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 4: Duurzame inzetbaarheid. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 50 euro in rekening.

Dit evenement is verlopen

Activiteiten overzicht