Transvorm Actueel 'Innovatieve oplossingen voor personeelsbehoud'

Beschrijving

In 2017 verlieten ruim 13.000 medewerkers in Noord-Brabant de sector zorg en welzijn. Deze uitstroom zorgt ervoor dat het personeelstekort alleen maar verder toeneemt. Meer aandacht voor behoud is dus noodzakelijk. Denkt u mee over creatieve oplossingen om medewerkers te behouden voor de sector zorg en welzijn?

Tijdens de Transvorm Actueel van 17 april verzorgt het Erasmus Centre for Entrepreneurschip (ECE) een workshop over Design Thinking, om zo te komen tot innovatieve ideeën voor het behoud van medewerkers in zorg en welzijn.

Design Thinking

Design Thinking is een methodologie om (complexe) problemen op te lossen. De menselijke behoeften staan steeds centraal. Door middel van brainstormsessies worden oplossingsrichtingen bepaald.

Tijdens deze interactieve workshop gaat u in teams aan de slag met het thema behoud. U doorloopt de verschillende stappen uit de Design Thinking-methode:

  1. Ontwikkel empathie
  2. Definieer het probleem
  3. Genereer Ideeën
  4. Maak een prototype
  5. Test de oplossing

U krijgt relevante tools en technieken aangeboden.

Spreker

Ferdinand Jaspers is programmadirecteur bij het Erasmus Centre for Entrepreneurship. Het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) is het leidende ondernemerschapscentrum van Europa. Het versnellen van innovatie en het bevorderen van ondernemerschap is hun doel. 

Datum en tijd

  • 17 april 2019 van 09:00 - 12:00 uur (verlopen)

Locatie

Spoorlaan 171
5038 CB Tilburg

Deelnemers

Managers HR, personeelsadviseurs, beleidsadviseurs, overige geïnteresseerden. 

Kosten

Geen. Commerciële partijen zijn uitgesloten van deelname. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 50 euro in rekening. 

Dit evenement is verlopen

Activiteiten overzicht