Workshop 'Lean in verzuim'

Beschrijving

Heb jij wel eens 'lean' gedacht over verzuim?

In het Westen denken we nogal eens: als iets werkt, kom je er niet aan. In organisaties die 'lean' werken ziet men dit anders. Zij zoeken continu naar verbeteringen, ook als iets nog werkt. Dit kunnen we ook prima toepassen in het proces van verzuim, re-integratie en inzetbaarheid. 

Lean in verzuim richt zich op de continue verbetering van processen en personen. Wat wordt hiermee bereikt?

  • procesoptimalisaties
  • lerende medewerkers die met elkaar een ander gesprek over inzetbaarheid gaan voeren, omdat zij continu willen verbeteren.
  • het opsporen van verspilling
  • voortdurend werken aan een gezonde en veilige werkomgeving
  • leidinggevenden en medewerkers die elkaar uitnodigen aanspreekbaar te zijn én elkaar ook aanspreken over doorlopende inzetbaarheid.

Inhoud workshop

In deze workshop ga je zelf aan de slag met lean aan de hand van je eigen verzuimprotocol. Je leert op een scherpe manier te kijken naar de processtappen en de actoren, waarbij de klant voorop staat en niet alleen het uitvoeren van de Wet verbetering poortwachter. Het doel is te komen tot een aantal mogelijkheden tot het verbeteren van je procesbeschrijving.

Datum en tijd

  • 18 juni 2019 van 09:30 - 13:00 uur (verlopen)

Locatie

Catharinahof
Koninginnedijk 252
5361 CR Grave

Deelnemers

Iedereen die zich bezighoudt met beleid en processen rondom verzuim en inzetbaarheid, zoals HR, P&O, arbeidsdeskundigen en casemanagers. Voorwaarde is dat uw organisatie activiteitenpakket 4 afneemt.

Kosten

Deze masterclass is gratis voor medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties met activiteitenpakket 4: Duurzame inzetbaarheid. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 5 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 50 euro in rekening.

Dit evenement is verlopen

Activiteiten overzicht