Online inspiratiecollege ‘Inzetbaarheid als service’

Beschrijving

Wie is de eigenaar van de duurzame inzetbaarheid van een medewerker? Herman Evers ziet inzetbaarheid als een service van de werknemer. 

Herman Evers: "We beschouwen duurzame inzetbaarheid als een service in plaats van een verplicht voortvloeisel uit de arbeidsovereenkomst. Een arbeidsovereenkomst lijkt ons eerder een georganiseerd probleem, omdat de nadruk ligt op het juridisch contract, terwijl het zo belangrijke sociale contract ontbreekt.

Voor de nieuwe methode die wij hebben ontwikkeld is architect en duurzaamheidsondernemer Thomas Rau onze inspiratiebron geweest met zijn nieuwe economische model Turntoo. Daarin betaalt de klant voor de service – de output – en wil geen eigenaar worden van de producten. De leverancier (de werknemer) blijft eigenaar van het product en zorgt ervoor dat het altijd werkt. In een organisatie kun je dit vertalen naar de vraag: hoe betaalt een werkgever voor service en wordt hij geen ‘eigenaar’ van de werknemer?”

In dit online inspiratiecollege licht Herman Evers toe waarom hij werken niet alleen ziet als een organiseer- en leerproces, maar vooral ook werkenden ziet als leveranciers van hun inzetbare kwaliteiten, zoals kennis, vaardigheden, talent en karakter. 

Aanmelden

Na aanmelding ontvangt u een link om u te registreren voor het online college. U kunt zich ook aanmelden als het tijdstip van dit college niet schikt. U ontvangt de opnames van het college per e-mail.  Het stellen van vragen aan Herman Evers is in dat geval niet mogelijk.

Datum en tijd

  • 19 september 2019 van 09:00 - 10:00 uur (verlopen)

Locatie

online

Deelnemers

Iedereen die zich bezighoudt met personeel, arbeidsovereenkomsten, verzuim en inzetbaarheid, zoals bestuurders, HR, P&O, OR, arbeidsdeskundigen, casemanagers en teamleiders. Voorwaarde is dat uw organisatie Activiteitenpakket 4 - Duurzame inzetbaarheid afneemt.

Kosten

Geen.

Dit evenement is verlopen

Activiteiten overzicht