Workshop: Talent management vanuit een sterke punten benadering

Beschrijving

Talentmanagement is een grote uitdaging voor de meeste organisaties. De standaard aanpak houdt in dat organisaties zich richten op een selecte groep high potentials. Deze exclusieve aanpak van talentmanagement kent voordelen (gericht investeren in de medewerkers die het meeste potentieel vertonen), maar ook nadelen (veel talent blijft onbenut). Door deze nadelen, zijn HR-verantwoordelijken op zoek naar alternatieve benaderingen van talentmanagement.

 

De workshop wordt verzorgd door Christina Meyers, universitair docent Social and Behavioral Sciences bij TU Tilburg. Zij behandelt een alternatieve benadering: het zogenaamde inclusief talentmanagement – ofwel het werken met een sterke-punten-benadering.

Programma

Er wordt aandacht besteed aan de volgende vragen:

  • Wat zijn sterke punten eigenlijk? 
  • Welke effecten heeft een sterke punten benadering op uitkomsten zoals het welzijn en de gezondheid van medewerkers? 
  • Hoe kun je sterke punten identificeren? Welke tools kun jij gebruiken? 
  • Hoe zorg je ervoor dat alle medewerkers zich gewaardeerd voelen voor hun unieke kwaliteiten?  
  • Hoe zorg je ervoor dat alle medewerkers hun sterke punten kunnen ontwikkelen en gebruiken? 

De workshop bevat verschillende interactieve werkvormen. Theoretische uitleg wordt gekoppeld aan opdrachten, bedoeld om deelnemers kennis te laten maken met instrumenten die voor inclusief talentmanagement gebruikt kunnen worden. 

Datum en tijd

  • 27 maart 2018 van 13:00 - 16:30 uur (verlopen)

Locatie

Spoorlaan 171
5038 CB Tilburg

Deelnemers

De workshop is bedoeld voor HR / HRD professionals. Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers

Kosten

Deze workshop is gratis voor medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 3: Strategisch HRM en HRD. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 75 euro in rekening.