Transvorm Actueel: Onboarding, een geslaagde inwerkperiode

Beschrijving

Werving van nieuwe medewerkers krijgt veel aandacht. Maar hoe houdt u het personeel ook binnen? 30 procent van de nieuwe medewerkers is binnen een half jaar alweer op zoek naar een nieuwe baan. Om deze uitval te voorkomen, is een goed kennismakings- en inwerkproces noodzakelijk. Oftewel: ‘Onboarding’ moet aandacht krijgen.

Hoe zorg je dat de collega de visie en missie van de organisatie leert kennen, de cultuur en de eigen positie en rol daarin? Hoe inspireer je en zorg je dat ze deel uit gaan maken van de organisatie? Oftewel: hoe pak je het inwerken aan?

Programma
Tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over een goed kennismakings- en inwerkproces. Verschillende sprekers delen hun expertise:

  • Ardiënne Verhoeven (recruitment en onboarding professional en eigenaar van Workwonders, bureau voor onboarding): Wat is onboarding? Waarom is onboarding belangrijk? Wat levert het op? Ardiënne Verhoeven is een specialist op het gebied van onboarding en heeft een boek geschreven over dit onderwerp. Het boek is online te lezen
  • Lily van Olphen (Amarant): Welke weg kiest Amarant op het gebied van onboarding? Welke keuzes zijn gemaakt? En waarom? Wat zijn hun eerste ervaringen met de app Appical? Amarant startte onlangs met het gebruik van de app Appical. Appical helpt organisaties communiceren met nieuwe medewerkers. De app geeft gebruikers inzicht in de data én feedback van (nieuwe) medewerkers. 
  • Petra Boone (LUMC): Wat doet het Leids Universitair Medisch Centrum op het gebied van onboarding? Hoe werkt Appical? Wat is er goed aan? En wat zijn de resultaten? Het LUMC werkt al langer met Appical.

Datum en tijd

  • 18 april 2018 van 09:00 - 12:00 uur (verlopen)

Locatie

Spoorlaan 171
5038 CB Tilburg

Deelnemers

Medewerkers (zoals HR managers, opleidingsmanagers, opleidingsmedewerkers, P&O-medewerkers, leidinggevenden en managers) die zich met onboarding bezighouden of dat willen gaan doen.

Kosten

Geen. Commerciële partijen zijn uitgesloten van deelname. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 50 euro in rekening.