Online inspiratiecollege 'Op weg naar een positieve inzetbaarheidscultuur'

Beschrijving

Kijk het inspiratiecollege terug.
Of download de bijbehorende hand-out.

Inhoud

Dit inspiratiecollege gaat in op de transformatie van de verzorgingsstaat naar de inzetbaarheidscultuur (via de activering- en participatiemaatschappij). Menig organisatie zoekt naar de beste vorm en mate van zelforganisatie. Daarbij hoort ook een medewerker die zelf regie neemt op de momenten dat zijn inzetbaarheid verandert door bijvoorbeeld ziekte of ouderdom.

De volgende vragen worden beantwoord:

  • Welke mogelijkheden heeft de medewerker bij het analyseren en oplossen van zijn inzetbaarheidsvraagstuk? In plaats van het neer te leggen bij de leidinggevende.
  • Welke nieuwe rol speelt de 'leidinggevende' coach hierin?
  • Hoe kan een generiek inzetbaarheidsprotocol voor werknemer en werkgever eruit zien, waarmee de diverse soorten van verminderde inzetbaarheid kunnen worden aangegeven?
  • Hoe kan het generieke protocol worden aangevuld met een specifiek verlofprotocol als de medewerker een beroep wil doen op een wettelijke of arbeidsvoorwaardelijke verlofsoort?

Over de spreker

Herman Evers ondersteunt organisaties bij het ontwikkelen, inrichten en borgen van een Eigen Regiemodel op het gebied van verzuim, re-integratie, inzetbaarheid en preventie. Hij deelt zijn inzichten over nieuwe manieren van organiseren.

Datum en tijd

  • 8 juni 2018 van 10:00 - 11:00 uur (verlopen)

Deelnemers

Iedereen die betrokken is bij verzuimprocessen binnen de organisatie en nog weinig tot geen ervaring heeft met dit onderwerp. Niveau I: beginners

Kosten

Deze workshop is gratis voor medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 4: Duurzame inzetbaarheid.