Dag van het sociaal domein Noord-Brabant

Beschrijving

Het verslag van de Dag van het sociaal domein Noord-Brabant vindt u hier.

Houdt u zich bezig met het sociaal domein? Dan mag u de Dag van het sociaal domein Noord-Brabant niet missen. Gemeenten, onderwijs en zorg- en welzijnsorganisaties zoeken gezamenlijk antwoord op de vraag: ‘Hoe krijgen we voldoende, goed (opgeleid) personeel in een lastige arbeidsmarkt?

Ontwikkelingen

Het sociaal domein is volop in ontwikkeling: gemeenten maken nieuwe plannen, het onderwijs verandert de curricula voor opleidingen in het sociaal domein en werkgevers in het sociaal domein zoeken in een krappe arbeidsmarkt naar goed personeel. Ook brachten beroepsorganisaties een nieuw beroepsprofiel uit voor de Sociaal Werker en de Jeugdzorgwerker.

Deze ontwikkelingen vragen om innovatieve regionale samenwerkingsvormen. Daarom organiseert Transvorm een unieke dag voor werkgevers in het sociaal domein, zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijsinstellingen én gemeenten. Het initiatief wordt ondersteund door FCB als landelijk arbeidsmarktfonds voor Sociaal werk, Jeugdzorg en Kinderopvang.

Onderwerpen

Tijdens deze dag is er aandacht voor:

 • Goed werkgeverschap
 • Maatschappelijk ondernemen
 • Impact van contractering door gemeenten
 • Ontwikkelingen in het onderwijs
 • Arbeidsmarkt in beeld: feiten en cijfers

We identificeren dilemma’s, zoeken naar haalbare resultaten en innovatieve praktijken en formuleren plannen en oplossingen voor een goed functionerende en kwalitatief goede arbeidsmarkt in het sociaal domein.

Programma

09.30 uur – 10.00 uur: Ontvangst

10.00 uur – 10.10 uur: Opening door Piet Verrijt, directeur/bestuurder Transvorm

10.10 uur – 10.30 uur: Toelichting programma en interview met Sjef van der Klein (Sociaal Werker van het Jaar 2018) door dagvoorzitter Pieter Hilhorst

10.30 uur – 11.15 uur: Inleiding ‘Nieuwe rollen in het sociaal domein, professionalisering in een netwerksamenleving’ door prof. dr. Hans Boutellier

11.15 uur – 12.30 uur: Workshopronde 1

12.30 uur – 13.30 uur: Lunch

13.30 uur – 14.45 uur: Workshopronde 2

14.45 uur – 16.00 uur: Forumdiscussie tussen wethouders, bestuurders van zorg- en welzijnsorganisaties en onderwijsinstellingen, begeleid door Pieter Hilhorst en Sjef van der Klein. Deelnemers zijn:

 • Huib van Olden (wethouder gemeente ’s-Hertogenbosch, o.a. Werk en Inkomen, Zorg, Erfgoed en Sport)
 • Rita van de Wouw (directeur/bestuurder BINT)
 • Hilde Meijs (Programmadirecteur Summa College)
 • Anton van Mansum (voorzitter raad van bestuur Surplus)
 • Harry Crielaars (bestuurder/directeur SMO Traverse)
 • Klaar Koenraad (wethouder gemeente Roosendaal, duurzaamheid, zorg, volksgezondheid, bestuurlijke vernieuwing)
 • Gerrit Overmans (wethouder gemeente Hilvarenbeek, onder andere sociale en maatschappelijke ondersteuning, gezondheidszorg en ouderen, subsidies en cultuur)
 • Esther Langens (wethouder gemeente Oirschot, onder andere zorg, welzijn, participatie en sport, subsidies en economie)

Welke dilemma’s zien zij? Waar kunnen we elkaar versterken?

16.00 uur – 17.00 uur: Afsluiting en borrel

Aanmelden

Aanmelden voor deze dag is helaas niet meer mogelijk.

Datum en tijd

 • 5 oktober 2018 van 10:00 - 17:00 uur (verlopen)

Locatie

Van der Valk Tilburg
Dr. Bloemenlaan 8
5022 KW Tilburg

Deelnemers

Wethouders en beleidsmedewerkers van Brabantse gemeenten, bestuur/management/HR van zorg- en welzijnsorganisaties en organisaties in het sociaal domein, directie en staf van MBO/HBO opleidingen.

Kosten

De dag van het sociaal domein Noord-Brabant wordt mede gefinancierd door gemeenschapsgeld. Hier willen wij consciëntieus mee omgaan. U kunt uw deelname aan de bijeenkomst daarom kosteloos annuleren tot 5 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 75 euro in rekening.