Online inspiratiecollege 'Op weg naar een positieve inzetbaarheidscultuur'

Beschrijving

De wereld om ons heen verandert sterk. Organisaties hebben thema's als duurzame inzetbaarheid, eigen regie en werkplezier steeds vaker op de agenda staan. Dit terwijl verzuim vaak nog klassiek wordt benaderd. 

In dit online inspiratiecollege neemt Herman Evers je, in het licht van de inzetbaarheidscultuur, mee in de veranderingen aan de hand van de volgende thema's: demografisch, economisch, politiek-juridisch, ecologisch, sociaal cultureel en technologisch. Waar komen we vandaan? En belangrijker: waar willen we naartoe? Herman Evers vertelt hoe je volgens de Lean-methode kunt werken.

  • Hoe kun je optimaal gebruikmaken van de inzetbare mogelijkheden en hoe geef je de medewerker zijn verantwoordelijkheid terug in het proces van het managen van zijn inzetbaarheid?
  • Weet een medewerker eigenlijk wat er van hem wordt verwacht?
  • Of moet hij zoeken tussen de beleidsregels?
  • Weet een leidinggevende wanneer hij welke actie moet ondernemen en is dat gebaseerd op de Wet Verbetering Poortwachter of heeft de organisatie hier een eigen visie over? 

Heb je als organisatie de ambitie om te groeien naar een positieve inzetbaarheidscultuur, dan is een herziening van het verzuimreglement een eerste waardevolle en vooral praktische stap. 

Aanmelden

Na aanmelding ontvang je een link om je te registreren voor het online college. Je kunt je ook aanmelden als het tijdstip van dit college niet uitkomt. Je ontvangt de opnames van het college per e-mail. Het stellen van vragen aan Herman Evers is in dat geval niet mogelijk.

Datum en tijd

  • 21 maart 2019 van 09:00 - 10:00 uur (verlopen)

Deelnemers

Iedereen die zich binnen de organisatie met verzuim, inzetbaarheid en eigen regie bezighoudt. Dit online college is ook interessant wanneer je overweegt deel te nemen aan de leergang 'Op weg naar een positieve inzetbaarheidscultuur'.

Kosten

Geen.

Dit evenement is verlopen

Activiteiten overzicht