Training: SPO = SPP + SOP; een geïntegreerde methode in 5 stappen

Beschrijving

Wat als je de Strategische Personeelsplanning (SPP) en het Strategisch Ontwikkelplan (SOP) kunt samenvoegen tot één proces? Wat als HR en HRD samen optrekken, en actief aan de slag gaan om de strategische HR(D) opgave extra scherpte te geven? En wat als toekomstgericht ontwikkelen een onderdeel wordt van SPP?

Als je het proces van je Strategische Personeelsplanning verder wil professionaliseren en op de strategische agenda wil zetten, kan de methode Strategische Personeelsontwikkeling (SPO) je daarbij helpen. We gaan in twee trainingsdagen aan de slag met de vraag: “Hoe wordt dit een meerwaarde in onze organisatie?” Deze training kan gezien worden als een verdieping op de reguliere SPP met meer aandacht voor het thema ontwikkelen. 

Inhoud

Tijdens deze training werken we in 5 stappen naar een geïntegreerde aanpak van de Strategische Personeelsplanning en het Strategische Ontwikkelplan.

 1. Een ontwerp SPO op inhoud en proces
 2. Een toekomstperspectief en een toekomstbestendige visie op ontwikkelen
 3. Een ontwikkelings- en toekomstgerichte analyse van het medewerkersbestand 
 4. Strategische HR- en ontwikkelspeerpunten kiezen en scherp formuleren op basis van analyse 
 5. Van strategische doelstelling naar realisatiekracht 

Daarnaast gaan we aan de slag met een actieplan met maatwerk voor de eigen context: een ontwerp en aanpak maken voor jouw organisatie. Waar staan we nu, wat hebben we nog nodig? Hoe kunnen we er op een geïntegreerde manier mee aan de slag? 

Resultaat

 • Een geïntegreerd raamwerk voor SPP en SOP met een gemeenschappelijke taal voor HR en HRD om samen op te trekken in de vraagstukken; 
 • Ontwikkelen als strategisch thema op de organisatieagenda;
 • Een vertaalslag naar de eigen organisatiecontext. Hoe past het bovenstaande in onze eigen setting met een actieplan en vervolg na de trainingsdagen. Hoe gaan we ermee verder?

Trainer

Jeannot van Mierlo van MOON verzorgt de training.

Datum

 • Dinsdag 28 februari 2023
 • Dinsdag 28 maart 2023

Datum en tijd

 • 28 februari 2023 van 09:00 - 16:00 uur

Locatie

Transvorm (gebouw OMO)
vergaderzaal 2.1
Spoorlaan 171
5038 CB Tilburg

Deelnemers

 • minimaal 8
 • maximaal 12

Bij voorkeur nodigen we van deelnemende organisaties de HRM- en HRD-deskundigen uit. In tweetallen kun je direct aan de slag met mogelijkheden voor het ontwerp, de aanpak voor de organisatie en direct de synergie en samenwerking ontdekken: 1+1=3! 

Kosten

De workshop is gratis voor medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties met Kennisdomein Strategische Personeelsontwikkeling. Je kunt je deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 5 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 100 euro in rekening.