Leergang: Viermaal vitaliteit en preventie

Beschrijving

Dit is de leergang voor iedereen die vitaliteit (weer) op de kaart wil zetten in de organisatie. Hoe zorg je ervoor dat je in deze uitdagende tijd vitaliteit toch op de kaart zet? Door minder te doen met meer impact! Door niet te praten óver medewerkers, maar juist mét medewerkers. 

Inhoud

In 4 online workshops van elk 2 uur word je geïnspireerd en aangezet tot nadenken over vitaliteit, preventie en (werk)geluk.

Na afloop heb je een compleet uitgewerkte Vitaalkalender die past bij jouw organisatie en behoeften van de medewerkers. Met deze Vitaalkalender ben je verzekerd van een goede structuur, opbouw en intensiteit van jouw vitaliteitsprogramma. Een programma wat medewerkers echt in beweging krijgt. Zowel fysiek als mentaal. 

Programma

De masterclass bestaat uit 4 workshops, tussentijdse opdrachten én na afloop helpen de trainers je om samen jouw Vitaalkalender verder aan te vullen.

Workshop 1: Meerwaarde van vitaliteitsprogramma’s. Waarom aandacht voor vitaliteit van vitaal belang is. Theorie over werkgeluk, vitaliteit en preventie komt aan bod. Ook benoemen we de do’s en don’ts van vitaliteitsprogramma’s.

Workshop 2: De succesformule van integraal vitaliteitsbeleid is structurele aandacht voor vitaliteit en intrinsieke motivatie van de medewerkers aanspreken. Hoe krijg je alle medewerkers in beweging? Theorie en praktijk.

Workshop 3: Starten met de ontwikkeling van een integraal vitaliteitsbeleid (stappenplan). De kapstok voor het vitaliteitsbeleid. Wat wordt al aangeboden en hoe kun je dit samenbrengen? Welke praktische en concrete stappen moeten we zetten.

Workshop 4: Deelnemers maken een succesvolle Vitaalkalender (jaarplan voor integraal vitaliteitsbeleid) die alle medewerkers in beweging brengt. 

Tussen de workshops hebben de deelnemers in kleine groepjes van elk 4-5 personen contact met elkaar. Daar worden de opdrachten besproken en kan men elkaar verder inspireren en stimuleren. De grootte van de groepjes is afhankelijk van het totale aantal deelnemers.

Na afloop van de laatste bijeenkomst, plan je een afspraak in met de trainers. Dit is een creatieve sparsessie waarin zij je helpen met het invullen van jouw Vitaalkalender. Zodat je direct stappen kunt zetten. 

De trainers

De workshops worden gegeven door gedragswetenschapper en eigenaar van Tijd voor Mij, Wendy Grouve, samen met creatief strateeg Niels Perik.

Wendy en Niels hebben al succesvolle Vitaliteitsprogramma’s ontwikkeld voor HagaZiekenhuis, Reinier de Graaf, Rijnstate, TriviumMeulenbeltZorg, Politie en vele andere organisaties.

Data workshops:

De workshops worden gegeven op de volgende data:

  • Donderdag 9 februari 10.00 –12.00 uur
  • Donderdag 2 maart 10.00 – 12.00 uur
  • Donderdag 23 maart 10.00 – 12.00 uur
  • Donderdag 6 april 10.00 – 12.00 uur

Deze leergang heeft in 2022 ook twee maal plaatsgevonden. Deelnemers van beide leergangen beoordeelden de bijeenkomsten en de invulling van het thema gemiddeld met een 8!

Datum en tijd

  • 9 februari 2023 van 10:00 - 12:00 uur

Locatie

Online. Je ontvangt voor aanvang een toegangslink.

Deelnemers

  • minimaal 8
  • maximaal 25

Medewerkers die zich bezighouden met het onderwerp vitaliteit van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 4: Duurzame inzetbaarheid

Kosten

De masterclass is gratis voor medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 4: Duurzame inzetbaarheid. Je kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 5 werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 150 euro in rekening.