Masterclass: Succesvol Veranderen

Beschrijving

Veel  zorg- en welzijnsorganisaties hebben inmiddels ervaring met het bedenken van innovatieve concepten, diensten en technologische toepassingen. Het laten landen van die vernieuwingen in de organisatie blijkt echter lastig. 

In deze masterclass met Ineke Strijp, gaan we de relatie tussen succesvol veranderen en de 'vitaliteit' van je organisatie inzichtelijk maken. Deze masterclass biedt zowel inzicht als praktische handvatten voor het implementeren en opschalen van sociale en technologische innovaties Deze methode kan op organisatie-, afdelings- en teamniveau worden ingezet. 

Programma

Dagdeel 1: Ontdek de theorie en herken de weerstanden in een organisatie.

  • Organisatie als ecologische omgeving.
  • Fasering van een organisatie.
  • Uitleg vragenlijst en inzet ervan: deelnemers, afdelingen en diversiteit.

Tussentijdse opdracht: een vragenlijst uitzetten binnen je organisatie.

Dagdeel 2: Basis plan van aanpak op basis van inzicht in eigen organisatie

  • Terugkoppeling per deelnemer inzake de opdracht:
  • Van overzicht en inzicht naar aanpak: Onder en bovenstroom, handvatten voor de aanpak naar eigen organisatie en basis voor Plan van Aanpak.

Individueel contact (van 1 uur): alle deelnemers krijgen na afloop een individueel consult aangeboden om Ineke Strijp individuele casuïstiek voor te leggen of om advies te vragen over de uitvoering van het plan van aanpak.

Trainer

Ineke Strijp heeft in vele verschillende organisaties en sectoren gewerkt en opdrachten vervuld. Zij is betrokken bij veranderkundige projecten, reorganisaties en de uitvoering van interventiemanagement. Strijp heeft diverse functies bekleed als bestuurder, directeur, programmamanager en procesbegeleider. Tot september 2021 was ze voorzitter van de Raad van Bestuur van GGZ WNB. Tijdens haar MBA-studie (2007) heeft ze een model opgesteld dat een innovatieve link legt tussen vitaliteit en effectiviteit van organisaties, leiderschap en het succesvol veranderen. Deze these vormde de basis van een promotieonderzoek in 2011 naar de effectiviteit van leiderschap waarover ze samen met een collega het boek “Leiderschap in evenwicht” schreef.  

Praktisch

De Masterclass bestaat uit twee bijeenkomsten van vier uur in Tilburg en een (telefonisch) terugkommoment wat in overleg met je wordt ingepland. Je bent beide dagen vanaf 12.30 welkom, we starten stipt om 13.00 uur.

Datum en tijd

  • 3 november 2022 van 13:00 - 17:00 uur
  • 17 november 2022 van 13:00 - 17:00 uur

Locatie

De Phil (parkeren kan op terrein)
Oude Goirleseweg 167
5025 SB Tilburg

Deelnemers

  • minimaal 8
  • maximaal 10

Professionals van aangesloten instellingen die bij willen dragen aan de transitie zorg- en welzijn en daarvoor veranderingen gaan doorvoeren zoals Projectleiders en Zorgtechnologen. Maar ook voor degenen aan de voorlinie van de verandering, en (andere) cultuurdragers in de organisatie zoals leidinggevenden.

Kosten

De masterclass is gratis voor medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 3: Strategisch HRM en HRD. Je kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot vijf werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 150 euro in rekening.