Train de coach: Een leukere baan zonder weg te gaan

Beschrijving

Van baan veranderen zonder van baan te veranderen. Dat is jobcraften. Wil jij aan de slag met werkplezier en zelfregie van medewerkers? In deze training leer je hoe je met een medewerker een individueel jobcrafttraject doorloopt met behulp van het Transvorm Loopbaan Portal.

Jobcraften

Jobcraften is een laagdrempelige methodiek die snel tot concrete en positieve resultaten leidt in werkplezier en zelfregie van medewerkers. 

De kracht van de methodiek is het visueel maken van het takenpakket in relatie tot talenten, waarden, interesses en werkrisico’s. Hierbij wordt gebruikgemaakt van verschillende vragenlijsten uit het Transvorm Loopbaan Portal. Het is een gestructureerde en tegelijkertijd intuïtieve en associatieve aanpak. Werknemers ervaren de methodiek daardoor als speels én met diepgang.

Train de coach

De training is gebaseerd op de volgende invalshoeken:

 1. Kennis over jobcraften en het Transvorm Loopbaan Portal
 2. Zelf ervaren wat de methodiek jobcraften inhoudt
 3. Overdragen van het geleerde en werken met een proefpersoon

Je leert de zes stappen van het jobcraftproces toe te passen. Huiswerkopdrachten horen ook bij deze training. 

Reacties van deelnemers:

“Een werkvorm die de coachée zelf laat werken aan zijn/haar loopbaan binnen eigen functie. Een mooie toevoeging aan de andere tools die ik al inzet.” 

“Jobcraften is inspirerend, toegankelijk en geeft op een hele snelle manier een andere kijk op je werk, waardoor je het voor jezelf nog leuker kunt maken!"

Programma

 • Dagdeel 1 – 20 oktober 2022: theorie jobcraften - opbouw jobcrafttraject in 6 stappen - vragenlijsten Transvorm Loopbaan Portal – proeftraject opstarten.  
 • Dagdeel 2 – 3 november 2022: de 4 pijlers van het jobcraften – basisbehoeften werk – jobcraft experiment – do’s en don’ts voor de coach. 
 • Terugkomsessie – 8 december 2022: ervaringen proeftraject uitwisselen – verdiepingsthema’s – inbedding organisatie – rol leidinggevende. De terugkomsessie is online.

Datum en tijd

 • 20 oktober 2022 van 09:30 - 13:00 uur (verlopen)
 • 3 november 2022 van 09:30 - 13:00 uur (verlopen)
 • 8 december 2022 van 13:00 - 15:00 uur

Locatie

de Phil
Oude Goirlese Weg 167
5025 SB Tilburg

Deelnemers

 • minimaal 6
 • maximaal 11

(Loopbaan-)coaches, HR-adviseurs, opleiders, adviseurs duurzame inzetbaarheid, leidinggevenden en alle professionals die zich met de ontwikkeling van medewerkers bezighouden van bij Transvorm aangesloten organisaties Activiteitenpakket 2: Selectie, instroom, mobiliteit en loopbaanondersteuning. 

Kosten

Geen. Je kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot vijf werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen we 50 euro in rekening.