Duurzaam inzetbaar door Jobcrafting: nut, noodzaak en zingeving!

Beschrijving

Een inspirerende bijeenkomst met professor Annet de Lange waarbij je antwoord krijgt op de vraag: ‘Hoe zet je jobcrafting in voor prettig en vitaal (door)werken in zorg en welzijn?’ Uit studies blijkt dat jobcrafting een positief effect heeft op de motivatie. Medewerkers ervaren meer tevredenheid, betrokkenheid, bevlogenheid en zingeving. Belangrijke factoren voor behoud!

Bij jobcrafting, letterlijk ‘sleutelen aan je baan’, pas je kleine aspecten van een functie aan, zodat taken en werkomstandigheden beter aansluiten bij de levensfase, behoeften, competenties en interesses van een medewerker. 

Programma

Je gaat aan de slag met individuele en teamoefeningen. Vanuit de zogenaamde Acceptance and Commitment Therapy ga je nader in op wat belangrijk is in het leven: persoonlijke waarden én hoe daarnaar te handelen zodat werk en privé beter in balans zijn.

Aan het eind van de bijeenkomst:

  • Heb je nieuwe, verfrissende inzichten en ideeën over jobcrafting en leeftijdsgroepen.
  • Koppel je de theorie en voorbeeldcases aan de uitdagingen binnen jouw eigen organisatie.
  • Bezit je input en praktische handvatten om van denken naar doen te komen in je eigen organisatie.
  • Heb je een toolbox die je direct kunt toepassen op de uitdagingen binnen je organisatie.

Praktisch

Transvorm organiseert de bijeenkomst gezamenlijk met de Limburgse collega's van Zorg aan Zet. We starten om 12:00 uur met een lunch, gevolgd door het inhoudelijke programma.

Datum en tijd

  • 22 september 2022 van 12:00 - 17:00 uur

Locatie

't Boothuys
Molenstraat 203A
5554 TS Valkenswaard

Deelnemers

  • minimaal 10
  • maximaal 20

Er zijn maximaal twintig plaatsen voor HR-adviseurs en -managers van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 4: Duurzame inzetbaarheid. 

Kosten

De masterclass is gratis voor medewerkers van bij Transvorm aangesloten organisaties met Activiteitenpakket 4: Duurzame inzetbaarheid. Je kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot vijf werkdagen vooraf. Bij ‘no show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij 150 euro in rekening.